Myyntiä yrityksen kotisivujen kautta: Lisää näkyvyyttä hakukoneissa

Iso osa potentiaalisista asiakkaista tulee nykyään digitaalisten kanavien kautta, siksi yrityksen on tärkeä saada lisää näkyvyyttä hakukoneissa. Vaikka yritys mainostaisi printissä, lisätietoja yrityksestä ja sen tuotteista sekä palveluista haetaan netin kautta, ja tällöin monesti käytetään hakukonetta yrityksen kotisivujen löytämiseksi. Osa tiedonhakijoista käyttää yrityksen nimeä, mutta useimmiten tiedonhakija käyttää vain avainsanaa kuten “uusi katto”, “jääkaappipakastin”, “suutari” yms. Tämän vuoksi onkin hyvä tietää, että on olemassa kohtuullisen edullisia keinoja parantaa oman yrityksen löydettävyyttä nimenomaan hakukoneiden tuloksissa ja sitä kautta saada uusia, ja enemmän potentiaalisia asiakkaita löytämään juuri teidän sivunne ennen kilpailijan sivua.

Hakukoneoptimoinnin ja avainsanojen kautta yrityksen näkyvyys kuntoon
Hakukoneoptimoinnin ja avainsanojen kautta yrityksen näkyvyys kuntoon

Yrityksen oman näkyvyyden nostaminen hakutuloksissa

Ensinnäkin on hyvä tietää, että nykyäänkin Googlen osuus hakukoneliikenteestä Suomessa on 97%, mikä tarkoittaa sitä, että yrityksen, joka

 • haluaa kertoa omista tuotteistaan ja palveluistaan
 • haluaa tehdä kauppaa netissä
 • haluaa palvella nykyisiä ja tulevia asiakkaitaan monikanavaisesti

on löydyttävä nimenomaan Googlen hakutuloksissa, ja mielellään siinä ensimmäisellä sivulla.

Yrittäjän on myös hyvä ymmärtää, että tärkeitä ovat nimenomaan ne uudet asiakkaat, jotka eivät vielä tunne yritystä, eivät tiedä sen nimeä, ja käyttävät haussaan juuri edellä mainittuja avainsanoja, ja näiden “jumppaamiseen” ja vähän myös yrityksen kotisivujen rakenteeseen liittyvillä toimilla saadaan aikaan tuloksia, joissa yrityksen löydettävyys nousee huomattavastikin.

Myyntiä yrityksen kotisivujen kautta: Lisää näkyvyyttä hakukoneissa

Mitä paremmin yritys löytyy hakukoneissa “oikeilla” hakusanoilla eli avainsanoilla, sitä paremmat mahdollisuudet yrityksellä on myös löytää aivan uusia asiakkaita ja tehdä lisäkauppaa.

Lisämyynnin lisääminen yrityksen kotisivujen kautta vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Keskeistä on ymmärtää, miten voit houkutella lisää kävijöitä sivustollesi ja muuntaa heidät asiakkaiksi. Tämä prosessi alkaa sivuston näkyvyyden parantamisesta hakukoneissa, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi helpommin. SEO (hakukoneoptimointi) on tässä avainasemassa. Se käsittää useita toimenpiteitä, kuten avainsanojen optimointi, laadukkaan ja relevantin sisällön tuottaminen, sivuston teknisen suorituskyvyn parantaminen ja linkkien rakentaminen.

Lisäksi on tärkeää optimoida kotisivusi lisämyynnin näkökulmasta. Tämä tarkoittaa selkeiden toimintakehotusten (CTA, Call To Action) käyttöä, houkuttelevien tarjousten ja kampanjoiden esittelyä sekä asiakaspolun sujuvoittamista. Tavoitteena on luoda sivustolle kokemus, joka ei ainoastaan houkuttele kävijöitä, vaan myös rohkaisee heitä tekemään ostopäätöksiä.

Puhutaan hakukoneoptimoinnista (SEO)

On tärkeätä tulla listalla ennen kilpailijoita, ja mielellään aivan ensimmäisten kolmen hakutuloksen joukossa niillä omilla hakusanoilla – joillain aloilla se on helppoa, toisilla paljon kilpaillumpaa.

Hakukoneet ja avainsanat
Myynnin lisääminen omien kotisivujen optimoinnin kautta

Yrityksen näkyvyyden nostaminen hakutuloksissa vaatii keskittymistä hakukoneoptimointiin, joka tunnetaan myös nimellä SEO (Search Engine Optimization). SEO on prosessi, joka auttaa parantamaan verkkosivuston sijoitusta hakukoneiden, kuten Googlen, tuloksissa. Tämän saavuttamiseksi on tärkeää ymmärtää, miten hakukoneet toimivat ja millaisia tekijöitä ne arvostavat sivustojen sijoituksessa. Keskeisiä SEO-elementtejä ovat avainsanojen käyttö, sivuston tekninen toteutus, käyttäjäkokemuksen laatu, ja sisällön relevanssi, eli se, että asiakas saa vastauksen kysymykseensä käymällä yrityksen kotisivuilla.

SEO:n perusteet ovat avainsanojen tutkimus ja käyttö, sisällön laadukkuus ja kohdennettu markkinointi. Avainsanojen tutkimuksella löydetään ne termit, joita potentiaaliset asiakkaat käyttävät etsiessään palveluitasi tai tuotteitasi. Sisällön on oltava informatiivista, arvokasta ja kohdistettua. Lisäksi, sivuston teknisen puolen, kuten nopeuden, mobiiliystävällisyyden ja käyttäjäystävällisyyden, on oltava kunnossa. Nämä tekijät yhdessä auttavat parantamaan näkyvyyttä hakukoneissa.

-> laita sähköpostia vapaamuotoisesti meille myynti@ertuki.fi tai soita suoran Karille 0400-733469 ja kerro, miten toivoisitte meidän auttavan teitä. Sähköposteihin vastaamme 1-2 päivässä sen saatuamme.

Sosiaalinen media ja markkinointi on myös yksi muistettava asia

Sosiaalisen median käyttö on myös tärkeää yrityksen näkyvyyden kannalta. Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa auttaa rakentamaan bränditietoisuutta ja ohjaa liikennettä verkkosivuillesi. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter, ovat erinomaisia paikkoja jakaa sisältöä, osallistua keskusteluihin ja rakentaa yhteisöä ympärille. On tärkeää ymmärtää, mitkä alustat sopivat parhaiten yrityksesi tarpeisiin ja kohdeyleisöllesi. Meiltä ER-tuesta tämän voi saada tilattuna palveluna.

Sosiaalisen median strategiassa tulisi keskittyä kiinnostavan ja osallistavan sisällön tuottamiseen. Tämä voi sisältää esimerkiksi blogipostauksia, videoita, infograafeja ja kuvia. Lisäksi on hyvä hyödyntää mainontaa sosiaalisen median alustoilla, jotta tavoitetaan laajempi yleisö. Mainonnan kohdentaminen ja seuranta ovat avainasemassa, jotta voidaan varmistaa parhaan mahdollisen tuoton saaminen investoinnille.

Selkeät toimintakehotukset (CTA):

Toimintakehotukset ovat avainasemassa kävijöiden ohjaamisessa haluttuihin toimiin. Käytä selkeitä ja houkuttelevia CTA-painikkeita, jotka kannustavat kävijöitä toimimaan. Esimerkiksi “Osta nyt”, “Lisää ostoskoriin” tai “Tilaa uutiskirje” voivat olla tehokkaita CTA-tekstejä. Varmista, että CTA-painikkeet erottuvat visuaalisesti ja ovat helposti löydettävissä sivustollasi.

Houkuttelevat tarjoukset:

Houkuttelevat tarjoukset voivat olla tehokas tapa innostaa kävijöitä ostamaan. Esittele erikoistarjouksia, alennuksia tai muita etuja, jotka houkuttelevat asiakkaita. Voit esimerkiksi tarjota ensimmäiselle ostajalle alennuskoodin tai ilmaisen toimituksen yli tietyn summan ostoksille. Muista viestiä tarjoukset selkeästi ja houkuttelevasti, jotta ne herättävät kiinnostusta ja kannustavat toimintaan.

Listaus: Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet

 1. Avainsanojen tutkimus: Selvitä, mitä avainsanoja kohdeyleisösi käyttää.
 2. Sisällön tuottaminen: Luo laadukasta, relevanttia ja kohdennettua sisältöä.
 3. Tekninen SEO: Varmista, että sivustosi on nopea, mobiiliystävällinen ja virheetön.
 4. Backlinkit: Rakenna laadukkaita takaisinlinkkejä parantaaksesi sivustosi uskottavuutta. Näiden tarkoituksena on luoda hämähäkin verkko, jonka keskiössä on yrityksesi tuote tai palvelu
 5. Sosiaalinen media: Käytä sosiaalista mediaa bränditietoisuuden ja verkkoliikenteen kasvattamiseen.
 6. Analytiikka ja seuranta: Seuraa sivustosi suorituskykyä ja tee tarvittavia optimointeja.
 7. Käyttäjäkokemus: Paranna sivustosi käyttäjäkokemusta säilyttääksesi kävijät sivustollasi.
 8. Jatkuva päivitys ja ylläpito: Pidä sisältösi ajantasaisena ja reagoi markkinoiden muutoksiin.

Hakukoneoptimointi on elintärkeä osa lisämyynnin strategiaa. Kun sivustosi rankkaa korkealla hakukonetuloksissa, saat enemmän orgaanista liikennettä, mikä lisää mahdollisuuksiasi myydä tuotteita tai palveluita.

Yksi asia mitä teemme puolestasi (ja kanssasi) kun tilaat meidät

Avainsanojen optimointi on tärkeä osa verkkosivuston markkinointia. Käytä avainsanoja, jotka houkuttelevat oikeaa kohdeyleisöä ja parantavat hakukonenäkyvyyttäsi. Tee perusteellinen avainsanatutkimus ja varmista, että käytät relevantteja avainsanoja, jotka liittyvät tuotteisiisi tai palveluihisi. Näin varmistat, että sivustosi löydetään helpommin hakutulosten joukosta. Me teemme analysiin, esittelemme tulokset ja valitsemme avainsanat kanssanne.

Miten me voimme auttaa?

Oma pitkä historiamme yritystoiminnassa ja markkinoinnissa sekä tietotekniikassa on luonut meille tietotaitoa, jota on kehitetty projekteissa sekä opiskelemalla aihetta. Lisäksi vuosien yrityskouluttaminen, mentorointi ja konsultointi ovat tuoneet meille oman tapamme tehdä töitä kuunnellen asiakkaiden tarpeita ja tuomalla oman osaamisen kautta ratkaisuja näihin tarpeisiin. Meidän tehtävämme on:

 • tuoda asiakkaillemme lisänäkyvyyttä
 • nostaa asiakkaiden tuotteiden ja palveluiden löydettävyyttä hakukoneissa kuten Google
 • nostaa asiakkaiden tuotteiden ja palveluiden näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa
 • ja tätä kautta tuoda asiakkaille mahdollisuus tehdä lisämyyntiä

Hinnoittelu?

Hinnastomme ei ole tarkkoja lukuja täynnä, vaan kaikki liittyy tarpeesta, lähtötilanteesta ja siitä, kuinka paljon yritys tai yrittäjä on valmis satsaamaaan oman yrityksen näkyvyyden parantamiseksi -keinoja on, ja jokainen keino maksaa jotain – toiset vähemmän ja toiset enemmän – markkkinointi on kuitenkin jatkuvaa työtä ja samalla liiketoimintaympäristön opiskelua. Ja kuten olemme viime vuosia saaneet oppia, liiketoimintaympäristössä voi tapahtua nopeitakin muutoksia – joten omat asiat on hyvä pitää selkeinä, ja tavoitteet mitattavissa olevina. Suunnitelmallisuuden kautta me voimme auttaa teitäkin tulemaan paremmin löydetyksi, mitä sanot – aloitetaanko projekti?

-> laita sähköpostia vapaamuotoisesti meille myynti@ertuki.fi tai soita suoran Karille 0400-733469 ja kerro, miten toivoisitte meidän auttavan teitä. Sähköposteihin vastaamme 1-2 päivässä sen saatuamme.

Yrityksen kotisivut myyntisuunnitelmissa

Kotisivut ovat olennainen osa modernia myyntisuunnitelmaa. Ne tarjoavat yritykselle mahdollisuuden näyttää tuotteensa tai palvelunsa laajalle yleisölle ja houkutella potentiaalisia asiakkaita. Kotisivujen merkitys korostuu erityisesti digitaalisessa maailmassa, ja niiden suunnittelu ja optimointi voivat vaikuttaa merkittävästi myyntiin ja liiketoiminnan menestykseen. Onko oma liiketoimintasuunnitelma päivitetty?

Kotisivujen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon käyttäjäkokemus. Sivuston tulee olla helppokäyttöinen ja houkutteleva, jotta kävijät viihtyvät ja löytävät tarvitsemansa tiedot vaivattomasti. Selkeä ja houkutteleva ulkoasu sekä hyvin jäsennelty sisältö auttavat sitouttamaan kävijöitä ja ohjaamaan heidät kohti ostamista tai yhteydenottoa.

Toinen tärkeä näkökohta on hakukoneoptimointi (SEO). Kotisivujen tulee olla optimoituja, jotta ne näkyvät hakukoneiden tuloksissa ja houkuttelevat orgaanista liikennettä. Hyvä hakukoneoptimointi auttaa lisäämään sivuston näkyvyyttä ja houkuttelee potentiaalisia asiakkaita, jotka etsivät tuotteita tai palveluja verkossa.

Kotisivujen rooli myyntisuunnitelmassa on monipuolinen. Ne voivat toimia myyntikanavana itsessään, tarjota tietoa ja ohjata asiakkaita ostopäätöksen tekoon. Lisäksi ne voivat tukea muita markkinointitoimenpiteitä, kuten sosiaalisen median kampanjoita tai sähköpostimarkkinointia, tarjoamalla linkkejä ja lisätietoa.

Yhteenveto:

 • Kotisivut ovat keskeinen osa myyntisuunnitelmaa ja tarjoavat mahdollisuuden tavoittaa laajemman yleisön.
 • Käyttäjäkokemuksen parantaminen on tärkeää, jotta sivustolla vierailevat asiakkaat viihtyvät ja löytävät tarvitsemansa tiedot.
 • Hakukoneoptimointi auttaa lisäämään sivuston näkyvyyttä ja houkuttelee orgaanista liikennettä.
 • Kotisivut voivat toimia myyntikanavana, tarjota tietoa ja tukea muita markkinointitoimenpiteitä.

Kotisivut yrityksen markkinointisuunnitelmassa

Yrityksen markkinointisuunnitelmaan kuuluvat kotisivut ovat keskeinen osa liiketoiminnan menestystä. Ne tarjoavat yritykselle mahdollisuuden esitellä tuotteitaan tai palvelujaan laajalle yleisölle ja vaikuttaa potentiaalisten asiakkaiden ostopäätöksiin. Kotisivut liittyvät kiinteästi yrityksen markkinointistrategiaan ja voivat tukea erilaisia markkinointitoimenpiteitä.

Kotisivujen rooli markkinointisuunnitelmassa:

 1. Brändin esittely: Kotisivut toimivat alustana, jolla yritys voi rakentaa ja vahvistaa brändiään. Ne heijastavat yrityksen arvoja, visiota ja persoonallisuutta. Selkeä ja houkutteleva brändi-ilme luo luottamusta asiakkaiden keskuudessa.
 2. Tiedon jakaminen: Kotisivut tarjoavat mahdollisuuden jakaa tärkeää tietoa yrityksen tuotteista tai palveluista. Laadukas sisältö auttaa asiakkaita ymmärtämään, mitä yritys tarjoaa ja miksi se on heille hyödyllinen.
 3. Liikenteen ohjaaminen: Kotisivut voivat toimia keskuksena, jonne ohjataan liikennettä eri markkinointikanavista, kuten sosiaalisesta mediasta, hakukonemainonnasta ja sähköpostikampanjoista. Ne auttavat muuntamaan liikenteen potentiaalisiksi asiakkaiksi.
 4. Konversio-optimointi: Kotisivujen suunnittelussa ja sisällöntuotannossa tulee kiinnittää huomiota konversio-optimointiin. Tämä tarkoittaa sitä, että sivuston tulee ohjata kävijöitä kohti haluttuja toimenpiteitä, kuten ostoksen tekemistä tai yhteydenottoa. Selkeä kutsu toimintaan (CTA) ja helppo ostosprosessi ovat tärkeitä osia konversio-optimoinnissa.
 5. Analytiikka ja seuranta: Kotisivujen suorituskykyä tulee seurata ja analysoida jatkuvasti. Tämä auttaa yritystä ymmärtämään, mitkä sivut ja kampanjat ovat tehokkaimpia ja mahdollistaa markkinointistrategian jatkuvan parantamisen.
yrityksen kotisivut ja Google