Muista sen vielä kuin eilispäivän,vaikka siitä on jo yli 20 vuotta aikaa. Olin työhaastattelussa ja päässyt jo varsin pitkälle, kun firman, jonne hain töihin, käyttämä headhunter kertoi, että muuten ottaisimme sinut töihin, mutta et osaa hallita aikaasi. Uskon, että tuo lause joskus silloin 90-luvulla sai aikaan sen alun, jonka ansiosta tänäkin päivänä teen näitä hommia. Mutta tällä kertaa avataan vähän eri tavoin oman ajankäytönhallintaan liittyviä asioita.
Anna asioiden olla
Jos joku asia on jo tapahtunut, et voi siihen enää vaikuttaa mitenkään, joten anna se olla ja keskity seuraaviin asioihin, joihin voit vielä vaikuttaa. Muista aina, että tekemällä syntyy tuloksia aina loppujen lopuksi, jote aloita jo tänään, älä siirrä huomiselle.
Keskity tekemiseen – älä tuloksiin
Pahinta mitä voit tehdä itsellesi, on jäädä märehtimään omia virheitä, ja mitä olisit kenties voinut tehdä toisin saadaksesi tulostavoitteesi. Se mitä on tapahtunut, se on tapahtunut – nyt pitää keskittyä tekemiseen. Tekemisen kautta syntyvät myös ne tulokset.
Aloita pienestä
Jos aloittaminen tuntuu vaikealta, aloita pienestä, älä yritä heti suorittaa mitään maailman hienointa projektia. Pienin askelin eteenpäin ja olet kohta taas oikeilla jäljillä tekemisessäsi. Sinun vain pitää olla nopea tehdessäsi ratkaisuja, jokainen pienikin teko voi jatkua toisella pienellä tekemisellä ja kohta olet taas täydessä vauhdisssa.
Keskity tekemään 1% paremmin
Jos jostain syystä viime aikoina hommat eivät ole maistuneet, tai onnistuneet. Keskity pienen tekemisen kautta tekemään asioita vähän paremmin. Pienet välietapit auttavat eteenpäin menemisessä. Tekemisen kanssa ja suunnitelmien kanssa sinulla pitää olla myös jokin seurantatapa – jokin työväline tai raportointi, jonka avulla voit oikeasti mitata tekemisiäsi ja niiden paranemista.
Suunnittele etukäteen
Suunnittelu on kaiken a ja o, tuleva päiväkin kannattaa suunnitella etukäteen. Ei kenties minuuttitasolla, mutta jakamalla päivä osiin, ja tekemällä yhden tehtävän per päivän osa – älä multitaskaa, se harvoin tuo pitkäkestoisia tuloksia. Voit jakaa päivän, tai viikko viikkosuunnitelman osiin myös siten, että palkitset itseäsi tiettyjen osioiden jälkeen. Pyri suunnitelmissasi ja tekemisessäsi jatkuvuuteen, sen kautta ne tulokset syntyvät. Palkintosi voi olla vaikka illallinen rakkaan kanssa, tai hetki harrastuksesi parissa.
- suunnittele
- älä jaa työtehtäviäsi liian isoihin paloihin – aloita pienestä
- älä pyri multitaskaamiseen vaan tee yksi tehtävä kerrallaan
- älä täytä kalenteriasi vain työstä- huolehdi itsestäsi ja sosiaalisesta verkostostasi
Ps. tänä vuonna kouluttamassa taas yrittäjiä: https://www.ykkoslohja.fi/yksinyrittajaakatemia-alkaa-taas-tana-vuonna-osittain-uudistuneella-sisallolla/