Ulkoisten linkkien hankinta ja Googlen mahdollinen rangaistus

Linkkirakentamisen perusteet

Linkkirakentaminen on yksi hakukoneoptimoinnin (SEO) keskeisistä osa-alueista. Sen tavoitteena on saada laadukkaita ulkoisia linkkejä verkkosivustolle, mikä parantaa sivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Tämä toiminta perustuu siihen käsitykseen, että linkit ovat suosituksia ja viittauksia, jotka osoittavat sivuston olevan luotettava ja arvokas.

Kun hakukoneet, kuten Google, arvioivat verkkosivustoja, ne ottavat huomioon monia tekijöitä. Yksi näistä tekijöistä on saapuvien linkkien määrä ja laatu. Saapuvat linkit voivat siis vaikuttaa sivuston sijoitukseen hakutuloksissa positiivisesti tai negatiivisesti.

Luonnolliset linkit vs. keinotekoiset linkit

Parhaat linkit ovat niitä, jotka tulevat luonnollisesti. Esimerkiksi, kun joku kirjoittaa artikkelin ja linkittää siihen toisen sivuston, koska se tarjoaa lisäarvoa lukijoille. Tällaiset linkit ovat Googlen silmissä arvokkaita, koska ne syntyvät aitojen suositusten kautta.

Toisaalta, keinotekoiset linkit, jotka on hankittu pelkästään hakukoneoptimointia varten, voivat aiheuttaa ongelmia. Google on kehittänyt algoritmejaan tunnistamaan ja rankaisemaan sivustoja, jotka yrittävät manipuloida hakutuloksiaan keinotekoisilla linkeillä.

Linkkien osto: Varoituksen sana

Monet yritykset tarjoavat linkkien ostamista. Vaikka tämä voi tuntua houkuttelevalta keinolta parantaa sivuston sijoitusta lyhyellä aikavälillä, se voi olla riskialtista pitkällä tähtäimellä. Google on julkisesti ilmoittanut, että se rankaisee sivustoja, jotka ostavat linkkejä.

Lisäksi, vaikka linkin ostaminen voisi toimia hetkellisesti, se ei takaa pysyvää menestystä. Pahimmassa tapauksessa Google voi jopa poistaa sivuston kokonaan hakutuloksistaan, jos se havaitsee linkkien ostamista.

Linkkejä on kuitenkin oikeasti saatavilla, meidänkin kauttamme. Aivan samalla tavalla kuin PR-yritykset tarjoavat artikkeleiden kirjoittamista ja niiden lähettämistä eteenpäin, tai erilaisten PR-tiedotepalveluiden käyttöä – mikään näistä palveluista ei ole ilmainen, mutta niiden myyvä tuote on nimenomaan linkit toisille sivustoille.

Vaihtoehtoiset linkkirakentamisen menetelmät

On olemassa monia eettisiä ja tehokkaita tapoja rakentaa linkkejä. Esimerkiksi sisällön markkinointi, joka tuottaa laadukasta, hyödyllistä ja jaettavaa sisältöä, voi houkutella luonnollisia linkkejä. Lisäksi suhteiden rakentaminen muihin sivustoihin ja yhteistyö muiden toimijoiden kanssa voi myös tuottaa laadukkaita linkkejä.

Toinen hyvä menetelmä on vierasbloggaus, jossa kirjoitat artikkeleita muiden sivustojen puolesta ja saat vastineeksi linkin omaan sivustoosi. Tämä ei ainoastaan lisää näkyvyyttäsi, vaan myös rakentaa ammattitaitoasi ja verkostoasi alallasi.

Me toimimme tällä alalla, eli meidän kauttamme yritysten on mahdollista saada omia linkkejä toisten yritysten ja erilaisten teemasivustojen sisältöön, kunhan artikkelit ja sisällöt soveltuvat teemaltaan haluttuun linkkiin ja tarpeeseen.

Me tuotamme artikkeleita, joita voimme sitten tarjota eri sivustoille ja näin saada asiakkaalle toimivia ja Google tuloksia nostavia vaikutuksia. Olemme tehnneet tätä jo vuosia, ja vaikka Google muokkaa omia tapojaan, sisältötuotanto, artikkelit ja linkitykset ovat aina tulevaisuudessakin tärkeitä.

Googlen rangaistusten ymmärtäminen

Google voi langettaa kahta tyyppistä rangaistusta: manuaalisen toimenpiteen tai algoritminen rangaistuksen. Manuaalinen toimenpide tapahtuu, kun Googlen tiimi havaitsee, että sivusto on rikkonut heidän ohjeitaan, kun taas algoritminen rangaistus tapahtuu automaattisesti Googlen algoritmien päivityksen yhteydessä.

Molemmat rangaistukset voivat vaikuttaa sivuston näkyvyyteen hakutuloksissa, mutta ne vaativat erilaisia korjaustoimenpiteitä. Manuaalista toimenpidettä voidaan käsitellä Googlen Search Console -työkalussa, kun taas algoritminen rangaistus vaatii sivuston optimoinnin parantamista.

Kuinka tunnistaa rangaistus

Yksi selvimmistä merkeistä Googlen rangaistuksesta on äkillinen ja merkittävä pudotus hakutuloksissa tai liikenteessä. On tärkeää seurata sivustosi liikennettä ja hakutulosten sijoitusta säännöllisesti, jotta voit havaita mahdolliset ongelmat ajoissa.

Jos epäilet, että sivustosi on saanut rangaistuksen, kannattaa tarkistaa Googlen Search Console mahdollisten manuaalisten toimenpiteiden varalta. Jos mitään ei löydy sieltä, ongelma saattaa johtua algoritmin muutoksista, ja sinun tulee analysoida sivustosi perusteellisemmin.

Kuinka toimia rangaistuksen jälkeen

Ensimmäinen askel rangaistuksen jälkeen on tunnistaa ja korjata ongelma. Jos olet ostanut linkkejä, sinun tulee poistaa ne tai käyttää “nofollow”-attribuuttia. Jos ongelma on sivustosi sisällössä tai rakenteessa, korjaa nämä ongelmat.

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, voit pyytää Googlea tarkistamaan sivustosi uudelleen Search Console -työkalussa. Jos olet korjannut ongelmat oikein, rangaistus saattaa poistua ja sivustosi palautua hakutuloksiin.

Pitkän aikavälin strategiat

Sen sijaan, että keskittyisit lyhyen aikavälin ratkaisuihin ja hakisit pikavoittoja, on tärkeää suunnitella pitkän aikavälin strategia. Tämä tarkoittaa laadukkaan sisällön tuottamista, eettistä linkkirakentamista ja jatkuvaa sivuston optimointia.

Kun keskityt oikeisiin tekijöihin ja rakennat sivustoasi pitkällä tähtäimellä, voit välttää Googlen rangaistukset ja saavuttaa kestävää menestystä hakutuloksissa.

Myös linkkien rakentaminen meidän kauttamme on pitkäaikainen projekti. Me emme tarjoa satoja linkkejä intialaisille tai kiinalaisille sivustoille. Me toimimme suomalaisten sivustojen kanssa ja olemme hyvinkin tarkkoja siitä, millaisia linkityksiä millekin sivustolle on mahdollista rakentaa. Tämän lisäksi jokainen sivustomme on yksilö, ei kopio mistään toisesta – ja jokainen sivusto myös kehittyy itsenäisesti, eikä ole mikään “linkkifarmi”.

Yhteenveto

Googlen rangaistukset voivat olla vakava isku verkkosivustolle, mutta ne ovat usein vältettävissä oikeilla toimintatavoilla. Laadukkaan sisällön tuottaminen, eettisten linkkirakentamisen menetelmien käyttö ja Googlen ohjeiden noudattaminen ovat avain menestykseen hakukoneoptimoinnissa. Ennaltaehkäisy, valppaus ja pitkän aikavälin strategiat auttavat varmistamaan, että sivustosi pysyy suosiossa ja välttää mahdolliset rangaistukset.

Me toimimme kuten muutkin alan toimijat, jotka ovat PR-, markkinointi- tms palveluita, tai PR-tiedotejakeluita – nekin kaikki maksavat, eli ovat omalla tavallaan maksettuja linkkejä, aivan kuten meidänkin palvelumme – me teemme kaiken kotimaisesti, suomalaisella ammattitaidolla.