Yrityksen yksi tärkeimmistä toiminnanperusteista nykyään on toimiva verkkoyhteys

Miten sinä olet päätynyt nykyiseen operaattoriisi? Oletko joutunut vaihtamaan useamman kerran vai osuiko ensimmäinen puhelinliittymä jo sinulle parhaimpaan operaattoriin, vai menivätkö sukset ristiin syystä tai toisesta? Vai onko operaattorin vaihtoon liittyvät tehtävät liikaa, ettei “jaksa” nähdä vaivaa vaihtamisessa, vaikka siinä voittaisi kenties useampia euroja kuukausittain? Toimiva verkkoyhteys on kuitenkin nykyään yrityksen kuin yrityksen toiminnan kannalta oleellinen seikka.

Puhelinoperaattorin valinta

Puhelinoperaattorin valinta voi olla haastavaa, koska markkinoilla on useita eri vaihtoehtoja. Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa huomioida operaattorin valinnassa:

 1. Kattavuus: Tarkista, että operaattorilla on hyvä peittoalue alueellasi, erityisesti jos asut maaseudulla tai syrjäseudulla. Tarkista myös, että operaattori tarjoaa hyvän signaalilaadun, jotta voit käyttää puhelinta ja internetiä sujuvasti.
 2. Hinta: Vertaile operaattoreiden hintoja ja katso, mitä palveluita hinta sisältää. Yleensä edullisimmat hinnat ovat prepaid-liittymissä, mutta näissä on yleensä rajoituksia, kuten rajallinen datan käyttö.
 3. Palvelut: Tarkista, mitä muita palveluita operaattori tarjoaa, kuten asiakaspalvelua, lisäpalveluita ja mahdollisesti etuja, kuten alennuksia tai ilmaisia lisäpalveluita.
 4. Liittymätyyppi: Pohdi, minkä tyyppinen liittymä sopii tarpeisiisi parhaiten. Jos käytät paljon internetiä, tarkista datarajat ja nopeudet, joita eri liittymät tarjoavat. Jos taas käytät paljon puheluita, tarkista, että liittymä sisältää riittävästi puheminuutteja.
 5. Sopimus: Tarkista, kuinka pitkän sopimuksen operaattori edellyttää. Joissakin tapauksissa pidempi sopimus voi tarjota paremman hinnan, mutta lyhyemmät sopimukset tarjoavat enemmän joustavuutta, jos haluat vaihtaa operaattoria.

Kun vertailet eri puhelinoperaattoreita, muista tarkistaa myös käyttämäsi puhelinlaitteen yhteensopivuus. Joissakin tapauksissa tiettyjä operaattoreita voi olla rajoitettu käyttämään vain tietyillä laitteilla.

Verkkoyhteyksien mahdolliset ongelmat

Verkkoyhteyksien mahdolliset ongelmat voivat vaihdella riippuen yhteyden tyypistä ja laitteistosta, mutta tässä on muutamia yleisiä ongelmia, joita voi esiintyä:

 1. Hitaus tai yhteyskatkot: Verkkoyhteyden hitaus tai katkot voivat johtua monesta syystä, kuten huonosta signaalista, teknisistä ongelmista tai ruuhkaisesta verkosta. Tämä voi hidastaa internet-selailua, ladata aikoja tai estää yhteyden kokonaan.
 2. Verkkoturvallisuus: Internetin käyttö voi altistaa tietokoneen tai laitteen haittaohjelmille, viruksille tai hakkeroinnille. On tärkeää suojata laitteita ja tietokoneita käyttämällä luotettavaa tietoturvaohjelmistoa, välttämällä epäilyttäviä verkkosivustoja ja lataamalla vain luotettavia sovelluksia.
 3. Yhteensopimattomuus: Laitteiden yhteensopimattomuus voi aiheuttaa ongelmia verkkoyhteydelle, jos laite ei tue yhteysprotokollia tai teknologiaa, jota käytetään yhteyden muodostamiseen.
 4. Ylikuumeneminen: Pidemmän ajan kuluessa verkkolaitteet, kuten reitittimet, voivat ylikuumentua ja aiheuttaa ongelmia yhteydessä. Varmista, että laitteet ovat asianmukaisessa ympäristössä, eivätkä ole alttiina liialliselle kuumuudelle tai kosteudelle.

Jos kohtaat verkkoyhteyden ongelmia, yritä ensin vianmääritystä vaihtamalla laitteen asetuksia, uudelleenkäynnistämällä laite tai muuttamalla sijaintia. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä verkkopalveluntarjoajaasi tai tekniseen tukeen saadaksesi apua.

Digitalisaatio ja pienet yritykset

Digitalisaatio tarjoaa useita mahdollisuuksia pienille yrityksille parantaa liiketoimintaprosessejaan ja kasvattaa liiketoimintaansa. Tässä on muutamia tapoja, joilla digitalisaatio voi auttaa pienyrityksiä:

 1. Markkinointi: Digitaaliset kanavat, kuten sosiaalinen media, verkkosivustot ja sähköpostimarkkinointi, tarjoavat pienille yrityksille mahdollisuuden tavoittaa laajan yleisön kustannustehokkaasti. Pienyritykset voivat käyttää sosiaalista mediaa ilmaisena markkinointikanavana, kun taas verkkosivustoja ja sähköpostimarkkinointia voidaan käyttää kohdennetumpien kampanjoiden toteuttamiseen.
 2. Asiakaspalvelu: Digitaaliset kanavat, kuten verkkosivustot, chat-palvelut ja sähköposti, tarjoavat pienille yrityksille mahdollisuuden tarjota parempaa asiakaspalvelua. Chat-palvelut ja sähköpostit antavat asiakkaille mahdollisuuden ottaa yhteyttä yritykseen milloin tahansa, kun taas verkkosivustot voivat tarjota tietoa ja vastauksia yleisiin kysymyksiin.
 3. Pilvipalvelut: Pilvipalvelut, kuten Google Drive ja Dropbox, tarjoavat pienille yrityksille mahdollisuuden tallentaa, jakaa ja käsitellä tietoa verkossa. Tämä mahdollistaa työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta sekä helpottaa tietojen jakamista ja yhteistyötä kollegoiden kanssa.
 4. Myynti: Digitaaliset kanavat, kuten verkkokaupat, tarjoavat pienille yrityksille mahdollisuuden myydä tuotteitaan verkossa. Tämä voi laajentaa yrityksen asiakaskuntaa ja tarjota uusia myyntimahdollisuuksia.
 5. Toiminnanohjausjärjestelmät: Toiminnanohjausjärjestelmät (ERP) ovat ohjelmistoja, jotka auttavat yrityksiä hallitsemaan liiketoimintaansa. ERP-järjestelmät voivat automatisoida liiketoimintaprosesseja, kuten varastonhallintaa, laskutusta ja kirjanpitoa, mikä voi parantaa tehokkuutta ja säästää aikaa.

Nämä ovat vain muutamia tapoja, joilla digitalisaatio voi auttaa pieniä yrityksiä. Pienyritysten kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita ne, jotka sopivat parhaiten heidän tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa. On myös tärkeää ottaa huomioon, että digitalisaation käyttöönotto voi vaatia resursseja ja osaamista. Pienyritykset voivat harkita ulkopuolisen asiantuntijan tai konsultin käyttämistä, jos he tarvitsevat apua digitaalisten ratkaisujen valinnassa ja käyttöönotossa.

Pienyritysten on myös tärkeää pitää huolta siitä, että heidän tietoturvansa on kunnossa digitaalisten ratkaisujen käytön yhteydessä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi vahvojen salasanojen käyttöä, tietojen varmuuskopiointia ja säännöllistä tietoturvan päivittämistä.

Digitalisaatio tarjoaa pienyrityksille monia mahdollisuuksia, mutta sen käyttöönotto vaatii suunnittelua ja resursseja. Pienyritysten kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja arvioida, mitkä digitaaliset ratkaisut ovat heille sopivimpia liiketoiminnan kasvattamiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi.