Koska viimeksi olet tehnyt firmasi prosessikartan

Aina silloin tällöin on hyvä tehdä itsestään selviä asioita, kuten oman toiminnan prosessien kartoitus vaikka ne olisivat kuinka tuttuja itselle. Aina voi olla joku porukassa, jolle jokin asia ei olekaan selvää. Yksinkertaisen prosessikartan ei tarvitse olla kaikenkattava, mutta sen on hyvä pitää sisällään firman päätehtävät ja kuka ne hoitaa. Jos haluaa sitten viedä prosessikarttaa pidemmälle, voi eri tehtävien välille luoda yhteyksi tyyliin “syy ja seuraus” tai “tarve ja vastine”.

Oman prosessikartan tekemiseen meni minulta pari tuntia tällä kertaa. En tiedä muistinko kaikkea, mutta jälleen siitä oli kuitenkin vähintään se apu, että lähettäessäni sen muulle porukalle, varmistan osittain sen, että kaikki suurinpiirtein tietävät, mitä kukin tekee. Jokainen meistä tekee sitä omaa työtään päivästä toiseen eikä välttämättä arkipäivänä mieti, miten se oma työ vaikuttaa toisten tekemisiin.

Jos tuntuu, että itse ei onnistu kartan teko – kutsu minut paikalle. Tulen ja haastattelun sinut – pari tuntia siihen ainakin menee että päästään alkuun. Katsotaan sitten kuinka iso projekti onkaan, jotta päästään maaliin saakka ja dokumentit valmiiksi.

K.