Hakusanamarkkinointi

Hakusanamarkkinointi, tai englanniksi Search Engine Marketing (SEM), on digitaalisen markkinoinnin muoto, joka keskittyy näkyvyyden lisäämiseen hakukoneissa. Tämä saavutetaan pääasiassa kahdella tavalla: hakukoneoptimoinnilla (SEO) ja maksetuilla mainoksilla (PPC). Hakukoneoptimointi keskittyy verkkosivuston näkyvyyden parantamiseen orgaanisissa hakutuloksissa, kun taas maksetut mainokset ostetaan näkyäkseen tietyillä hakusanoilla hakutulosten kärjessä.

SEM:n tavoitteena on lisätä verkkosivuston tai brändin näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google tai Bing. Tämä tehdään ymmärtämällä ja hyödyntämällä hakukoneiden algoritmeja, jotka määrittävät, miten ja missä järjestyksessä eri sivustot näkyvät hakutuloksissa. SEM:n avulla yritykset voivat tavoittaa potentiaalisia asiakkaita juuri silloin, kun he etsivät tietoa tai tuotteita verkosta.

hakusanamarkkinointi, SEM, SEO

Hakukoneoptimointi SEO vs. PPC

Hakukoneoptimoinnissa (SEO) pyritään parantamaan sivuston sijoitusta hakukoneiden orgaanisissa tuloksissa. SEO:ssa keskitytään verkkosivujen sisällön laatuun, avainsanojen käyttöön, sivuston tekniseen toimivuuteen ja linkkien rakentamiseen. SEO on pitkäaikainen prosessi, joka vaatii jatkuvaa työtä ja päivityksiä, mutta sen tulokset ovat usein kestävämpiä.

Miten me voimme auttaa?

 • sisällöntuotantoa olemme tehneet jo ennen internetin aikakautta tuottamalla tekstiä, artikkeleita yms
 • avainsanojen analysointi, seurantaa, kehitystä
 • ulkoisten linkkien ja artikkeleiden avulla yrityksen tuotteiden ja palveluiden kertomista muuallakin kuin vain yrityksen omilla sivuilla

Maksettu hakukonemainonta eli Pay-Per-Click (PPC) on puolestaan nopeampi tapa saavuttaa näkyvyyttä hakukoneissa. PPC-mainoksia näytetään hakutulosten kärjessä, ja niistä maksetaan aina, kun joku klikkaa mainosta. PPC on tehokas tapa saavuttaa nopeasti suuri määrä potentiaalisia asiakkaita, mutta se vaatii budjetin ja mainosten jatkuvaa optimointia.

Hakusanamarkkinoinnin hyödyt ja haasteet

Hakusanamarkkinoinnin hyötyjä ovat muun muassa:

 1. Kohdennettu tavoittavuus: Tavoitat potentiaaliset asiakkaat, jotka aktiivisesti etsivät tuotteitasi tai palveluitasi – ja tässä pitää muistaa, että nämä tietoa etsivät eivät vielä tiedä teistä – he hakevat tietoa käyttäen avainsanoja!
 2. Mitattavuus: Voit seurata ja mitata kampanjoidesi tuloksia reaaliajassa.
 3. Joustavuus: Voit säätää kampanjoitasi nopeasti vastaamaan markkinoiden muutoksia.

Haasteet liittyvät usein:

 • Avainsanojen valintaan ja kohdentamiseen.
 • Jatkuvan sisällön päivittämiseen ja optimointiin.
 • Kilpailuun ja mainonnan kustannuksiin.

Tässä me voimme auttaa!

Hakukoneet ja avainsanat - hakusanamarkkinointi
Myynnin lisääminen omien kotisivujen optimoinnin kautta

Miten aloittaa yrityksen löydettävyydessä hakusanamarkkinoinnilla

Aloittaaksesi hakusanamarkkinoinnin, voit seurata näitä vaiheita:

 1. Määritä tavoitteesi: Mitä haluat saavuttaa SEM:llä?
 2. Tee markkinatutkimusta: Ymmärrä kohdeyleisösi ja kilpailijasi.
 3. Valitse oikeat avainsanat: Tutki, mitä avainsanoja potentiaaliset asiakkaasi käyttävät.
 4. Kehitä strategia: Päätä, käytätkö SEO:ta, PPC:tä vai molempia.
 5. Seuraa ja optimoi: Analysoi tuloksia ja tee tarvittavat muutokset.

SEO, Google, hakusanaprojekti

Hakusanojen/ avainsanojen analysointi, määrittely ja perustason ulkoisten linkkien hankinta ja lisääminen ovat projektina vähintään 1-2 viikkoa ja kustannustasoltaan noin 750€-1500€ riippuen yrityksen alkutilanteesta.

Hakusana/ Avainsana-projektin Google tulokset alkavat näkyä yleensä 2-4 viikon aikana. Jokainen hakusanaprojekti on oma projektinsa ja annamme aina asiakkaalle kirjallisen tarjouksen projektikohtaisesti. Eri aloilla hakumäärät vaihtelevat, samoin kuin toivotuissa hakusanoissa, joten yritykselle mieluisan ja toimivan hakusanaprojektin rakentaminen on aina yksilöllistä, ja siksi myös hinnoittelu vaihtelee. Vähän kilpaillulla alalla on helpompi päästä Google hakutuloksissa hyvin esille, ja vastaavasti kovan kilpailun toimialalla Googlessa etusivulle pääseminen ja siellä pysyminen ovat suurempia markkinointiponnisteluja vaativia projekteja.

Mitä saat kun tilaat meidät:

 • Kattavan hakusana/hakusana-analyysin joka tehdään ohjelmallisesti – ei “musta tuntuu”-tiedolla
 • Kilpailutilanteen ja kilpailijoiden analysoinnin ohjelmistollisesti
 • Otsikoiden ja title-elementtien optimoinnin ehdotukset yrityksen omille sivuille perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
 • Ehdotuksen sisältöjen optimoinnille hakusana-analyysin mukaan perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
 • Ohjeet sisällöntuotantoon perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
 • Toimenpide-ehdotukset jatkoa ajatellen

Riippuen yrityksen toiveista, tarpeista ja tilanteesta hakusanaprojektin kustannukset alkavat 2500 eurosta, eikä varsinaista ylärajaa ole. Jos markkinointityö on jatkuvaa. Ota yhteyttä suoraan myynti@ertuki.fi ja kerro tilanteesi, ja mitä tarvitset. Me esitämme lisäkysymyksiä ja annamme tarjouksen, jonka tarkoituksena on nostaa yrityksenne näkyvyyttä hakukoneiden hakutuloksissa sekä lisätä potentiaalisten asiakkaiden liikennettä kotisivuillanne toivottujen asioiden parissa.

Jokainen SEO ja hakusanaprojekti aloitetaan analyysillä, jonka kustannus on 690,00 euroa + alv 24%, ja joka on pakollinen jokaisessa SEO projektissamme.