laskurahoitus

Laskurahoitus ja yrityksesi muuttaa laskut heti rahaksi

Laskurahoitus, mikä tunnetaan myös nimellä factoring-rahoitus, on yritysrahoituksen muoto, jossa yritys kotiuttaa myyntisaatavasta heti rahat kassaan rahoittamalla laskun pankissa. Tämä menetelmä auttaa yritystä parantamaan kassavirtaa nopeuttamalla rahankiertoa ja mahdollistamalla investoinnit ja laskujen maksun ilman viivettä. Laskurahoitus on erityisen hyödyllinen pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka kohtaavat haasteita pitkien maksuaikojen ja vaihtelevan kassavirran hallinnassa.

Yritysten rahoitusvaihtoehdot ovat olleet jo jonkin aikaa murroksessa uusien rahoitusmuotojen täydentäessä nopeasti kiristynyttä pankkirahoitusta kivijalkapankeista. Erityisesti laskurahoituksen tarve pk-yrityksissä on kasvanut viime vuosina nopeasti, koska suuret yritykset ovat pidentäneet omia maksuaikojansa sekä rahoituksen vakuusvaatimukset ovat kasvaneet perinteisissä pankeissa.

Laskurahoitus toimii näin

Myynti ja laskutus: Yritys myy tuotteitaan tai palveluitaan asiakkaalle ja luo tästä myynnistä laskun.

Laskun rahoittaminen: Sen sijaan, että odottaisi asiakkaan maksavan laskun eräpäivään mennessä, yritys rahoittaa laskun pankissa. Pankki tarkistaa asiakkaan luottokelpoisuuden ja hyväksyy laskun rahoitettavaksi, mikäli asiakas nähdään luottokelpoisena, jonka jälkeen yritys saa rahat laskusta tilille.

Laskun maksaminen: Laskun maksaja maksaa laskun suoraan pankille sen sijaan, että maksaisi sen myyjäyritykselle. Maksuaika määräytyy alkuperäisen laskun ehtojen mukaan. Tästä palvelusta pankki perii laskun rahoittavalta yritykseltä hinnan, joka kattaa pankin tarjoaman palvelun ja riskin.

Yritysten, jotka harkitsevat laskurahoitusta, on hyvä vertailla eri pankkien tarjoamia ehtoja ja kustannuksia sekä arvioida, miten laskurahoitus sopii osaksi yrityksen kokonaisrahoitusratkaisua. Laskurahoitukseen tutustuminen kannattaa aloittaa esimerkiksi suomalaisen Alisa Pankin verkkosivuilta, joka on tunnettu laskurahoituksen tarjoaja pienille ja keskisuurille yrityksille.

Tutustu myös yrityksen säästötiliin.