SEO ja SEM projektit Suomessa

Miksi me teemme SEO/SEM projekteja – katso tästä tilastotietoa maailmalta

SEO (hakukoneoptimointi) on digitaalisen markkinoinnin kulmakivi, joka vaikuttaa merkittävästi siihen, miten verkkosivusi rankkaantuu Googlen hakutuloksissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme SEO:n keskeisiä tilastoja ja niiden merkitystä yrityksesi näkyvyydelle verkossa.

Hakukoneiden käyttö tilastojen valossa

Hakukoneet, kuten Google, ovat ensisijainen väylä, jonka kautta ihmiset löytävät tietoa internetistä. Ahrefsin mukaan yli 90% kaikista verkko-ostoksista alkaa hakukoneesta. Tämä korostaa hakukoneoptimoinnin tärkeyttä yrityksesi näkyvyyden ja liikenteen kasvattamisessa.

 • 68 % verkkokokemuksista alkaa hakukoneesta. (BrightEdge Research)
 • 0,63% Google-hakijoista napsauttaa tuloksia toiselta sivulta. (Backlinko)
 • 53.3% kaikesta verkkosivuston liikenteestä tulee orgaanisesta hausta. (BrightEdge Research)
 • 92,96 % maailmanlaajuisesta liikenteestä tulee Google Hausta, Google-kuvahausta ja Google Mapsista. (SparkToro)
 • SEO ajaa 1000%+ enemmän liikennettä kuin orgaaninen sosiaalinen media. (BrightEdge Research)
 • 60% markkinoijista sanoo, että saapuva (SEO, blogisisältö jne.) on heidän laadukkain liidien lähde. (HubSpot)
 • SEO-liidien kaupan toteutumisaste on 14.6%. (HubSpot)

Avainsanojen merkitys SEO:ssa

Avainsanat ovat SEO:n ydin. Yli 70% käyttäjistä klikkaa Googlen ensimmäisen sivun tuloksia, mikä tarkoittaa, että korkealle rankkaavat avainsanat voivat merkittävästi lisätä verkkosivustosi näkyvyyttä. Oikein valitut avainsanat voivat houkutella kohdennettua liikennettä ja parantaa konversioita.

Avainsanojen valinta ja tutkimus

Avainsanojen valinnassa on tärkeää ymmärtää kohdeyleisösi ja heidän hakukäyttäytymisensä. Tämä tarkoittaa kohdennettujen avainsanojen valintaa, jotka vastaavat potentiaalisten asiakkaiden hakuja. Avainsanatutkimus auttaa tunnistamaan ne avainsanat ja lauseet, joita kohdeyleisösi käyttää ja jotka ovat olennaisia liiketoiminnallesi.

Avainsanojen käyttö sisällössä

Kun avainsanat on tunnistettu, ne on sisällytettävä verkkosivustosi sisältöön luonnollisella ja kontekstuaalisella tavalla. Tämä ei tarkoita avainsanojen liiallista toistoa (ns. avainsanojen täyttö), vaan niiden käyttämistä tavalla, joka tukee ja rikastuttaa sisältöä. Hyvin suunniteltu avainsanojen käyttö auttaa sivustoasi rankkaamaan korkeammalle hakutuloksissa tietyille termeille.

Avainsanojen merkitys hakukonenäkyvyydelle

Kun sivustosi sisältää relevantteja avainsanoja, se auttaa hakukoneita ymmärtämään sivustosi sisällön ja sen relevanssin tietyille hakukyselyille. Tämä parantaa sivustosi mahdollisuuksia tulla näkyväksi käyttäjien tekemissä hauissa, mikä puolestaan lisää liikennettä sivustollesi.

Pitkän hännän avainsanat

Pitkän hännän avainsanat ovat usein erityisen tehokkaita SEO:ssa. Ne ovat pidempiä, tarkemmin määriteltyjä avainsanafraseja, jotka voivat houkutella kohdennetumpaa ja sitoutuneempaa liikennettä. Koska nämä avainsanat ovat yleensä vähemmän kilpailtuja, ne tarjoavat mahdollisuuden rankata korkeammalle tietyissä niche-hauissa.

Mobiilikäytön vaikutus SEO:n

Mobiililaitteiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti, ja Google on ottanut tämän huomioon rankkausalgoritmeissaan. Yli 50% verkkoliikenteestä tulee nykyään mobiililaitteista. Tämä tarkoittaa, että mobiiliystävälliset verkkosivustot rankkaavat korkeammalle hakutuloksissa.

Sisällön laadun merkitys

Laadukas sisältö on SEO:n ytimessä. Google arvostaa korkealaatuista, relevanttia ja käyttäjälle arvokasta sisältöä. Sisällön tulee olla informatiivista, hyvin kirjoitettua ja ennen kaikkea, vastata käyttäjän hakukysymykseen.

Backlinkkien rooli SEO:ssa

Backlinkit, eli muilta sivustoilta tulevat linkit, ovat edelleen yksi tärkeimmistä tekijöistä Googlen hakutulosten sijoituksessa. Korkealaatuiset ja relevantit backlinkit voivat merkittävästi parantaa sivustosi auktoriteettia ja näkyvyyttä hakukoneissa. Toisaalta, suuri määrä heikkolaatuisia linkkejä voi jopa vahingoittaa sivustosi SEO-suorituskykyä.

Miten backlinkit vaikuttavat SEO:hon

 1. Auktoriteetin kasvattaminen: Korkealaatuiset backlinkit muilta auktoriteettisilta sivustoilta voivat merkittävästi parantaa omaa sivustosi auktoriteettia. Hakukoneet näkevät nämä linkit “ääninä” sivustosi hyväksi.
 2. Relevanssin parantaminen: Kun linkki tulee sisällöllisesti relevantilta sivustolta, se auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin sivustosi sisältöä ja lisäämään sen relevanssia tietyille hakusanoille.
 3. Liikenteen kasvattaminen: Backlinkit eivät ainoastaan paranna sijoituksiasi hakukoneissa, mutta ne voivat myös ohjata suoraan liikennettä sivustollesi. Kun käyttäjät klikkaavat linkkejä muilta sivustoilta, se lisää sivustosi näkyvyyttä ja kävijämääriä.

Latausnopeuden vaikutus käyttäjäkokemukseen

Sivuston latausnopeus on tärkeä tekijä sekä käyttäjäkokemuksen että hakukoneoptimoinnin kannalta. Google on ilmoittanut, että sivun latausnopeus on yksi mobiilihakujen ranking-tekijöistä. Hitaiden sivustojen on todettu vähentävän käyttäjien sitoutumista ja lisäävän poistumisprosenttia.

Sosiaalisen median integroinnin vaikutus

Vaikka sosiaalisen median signaalit eivät suoraan vaikuta hakukoneiden sijoituksiin, ne voivat merkittävästi lisätä brändin näkyvyyttä ja sivuston liikennettä. Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa voi myös edistää backlinkkien saantia ja parantaa brändin tunnettuutta.

Yhteenveto ja toimintasuunnitelma

SEO on jatkuvasti muuttuva ala, jossa pysyminen ajan tasalla on avain menestykseen. Panostamalla avainsanojen tutkimukseen, mobiiliystävällisyyteen, laadukkaaseen sisältöön, nopeaan latausnopeuteen ja sosiaalisen median strategiaan, voit varmistaa, että yrityksesi pysyy kilpailijoidensa edellä hakukoneiden tuloksissa.

SEO-optimoinnin keskeiset askeleet:

 1. Tutki ja valitse oikeat avainsanat.
 2. Kehitä mobiiliystävällinen verkkosivusto.
 3. Tuota korkealaatuista, käyttäjälle arvokasta sisältöä.
 4. Optimoi sivustosi latausnopeus.
 5. Hyödynnä sosiaalisen median kanavia.
 6. Hanki korkealaatuisia backlinkkejä.

Näiden toimintasuunnitelmien avulla voit parantaa sivustosi sijoitusta Googlen hakutuloksissa ja kasvattaa näkyvyyttäsi verkossa. Muista, että SEO on pitkäjänteistä työtä, ja tulokset näkyvät ajan myötä.