Yrittäjälle apua laskutukseen

Jokaisen yrittäjän, niin pienessä kuin isommassakin yrityksessä, on hoidettava laskuttaminen. Etenkin suomalaiset alle viiden työntekijän yritykset hoitavat laskutuksen itse. Tällaisia yrityksiä on Suomessa yli 320 000, ja laskutustavat vaihtelevat suuresti. Zervantilla on pienille yrityksille tarjolla ilmainen laskutusohjelma, joka toimii myös mobiilissa.

Yrittäjän suurin osa ajasta kuluu varsinaiseen työhön. On kuitenkin hoidettava myös paljon yrityksen pyörittämiseen liittyviä tehtäviä kuten markkinointi, myynti, laskuttaminen ja kirjanpito. Pienet yritykset eivät voi ostaa kaikkeen valmista palvelua, vaan suuri osa pitää tehdä itse. Yksi mainituista asioista on laskuttaminen. Osa yrittäjistä luo laskuja itse alusta alkaen tekstinkäsittelyohjelmalla tai käyttämällä valmiita pohjia, ja lähettää ne lopulta sähköpostitse tai postin välityksellä asiakkaille. Microsoft Word ei nopeasti riitä, jos asiakas haluaakin laskut verkkolaskuina. Erityisesti huhtikuun alussa 2020 voimaan tullut verkkolaskulaki on vauhdittanut verkkolaskutuksen suosiota. Lain mukaan yrityksillä on oikeus vaatia laskut verkkolaskuina. Zervantilla verkkolaskutus onnistuu nopeasti vain muutamalla klikkauksella.

Miksi käyttää laskutusohjelmaa?

Yrittäjän arki saattaa tarkoittaa pitkiä päiviä ja paljon paperitöitä. Siksi olisi hyvä miettiä, onko jotain, mitä voisi tehdä helpommin.

Zervant antaa yrittäjälle lisää aikaa. Se yksinkertaistaa laskujen tekemisen, automatisoi raporttien luomisen ja antaa hyvän paikan tallettaa asiakasrekisterin. Sitä mukaa kun yritys kasvaa, voit ottaa lisää toimintoja käyttöön. Zervant tarjoaa esimerkiksi toistuvat laskut, maksumuistutukset ja laskujen maksamisen pankki- tai luottokortilla suoraan sähköpostista.

Jos sinulla on yrittäjänä yhä käytössä Word tai Excel, nyt viimeistään olisi hyvä hetki tarkastella omaa laskutusta. Arvioi, kuinka paljon sinulta kuluu aikaa laskujen tekemiseen ja muistutuksiin. Lasketko manuaalisesti laskuille alennuksen tai myöhästyneille laskuille korot? Oikealla laskutusohjelmalla säästät aikaa sekä varsinaisten laskujen tekemisessä että niiden jälkihoidossa. 

Laskutusohjelma pitää laskusi järjestyksessä. Se on turvallisempaa niin sinulle kuin asiakkaallesi: laskut eivät huku ja näet niiden tilan hetkessä. Näin vähennät omaa stressiäsi ja pystyt palvelemaan asiakkaitasi entistä paremmin.

Laskutusohjelma auttaa veroilmoituksen tekemisessä tuottamalla kirjapitäjän vaatimat raportit. Jos teet veroilmoituksen itse, on sen täyttäminen helpompaa valmiiksi lasketuilla myyntisaatavilla. Et joudu aloittamaan siitä, että etsit kaikki laskutiedostot ja lasket niiden summat yhteen.

Mobiilisovellukset helpottavat yrittäjän arkea

Mitä jos olisi mahdollista laskuttaa asiakasta saman tien, kun työ on tehty? Zervantin mobiilisovelluksella on mahdollista laskuttaa yrityksen työt ja tuotteet asiakkaalta heti paikan päällä. Sovelluksen näppäryys käykin ilmi juuri siinä, että laskutuksen voi hoitaa missä vain.