ostoksilla

Artikkelimuotoinen mainonta netissä toimii monesta syystä

Asiakkaamme kysyvät usein, miksi suosittelemme artikkeleita heidän tai meidän sivustoille. Syy on yksinkertainen: suuri osa potentiaalisista asiakkaista ei ole vielä päättänyt, mistä he ostavat. Siksi yritysten on tärkeää olla näkyvillä netissä – ja vieläpä mahdollisimman korkealla hakutuloksissa.

Tutkimukset osoittavat, että kolme ensimmäistä orgaanista hakutulosta saavat suurimman huomion. Miten sinä voit päästä näille halutuille paikoille? Lue lisää ja kerromme, miten artikkelimarkkinointi voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Artikkeli mainoksena

Artikkelimuotoinen mainonta netissä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää mainonnan ja tiedonvälityksen parhaat puolet. Se ei tunnu tungettelevalta, vaan pikemminkin hyödylliseltä ja mielenkiintoiselta sisällöltä, jota lukija haluaa kuluttaa omasta tahdostaan.

Otetaan esimerkiksi matkailualan yritys, joka haluaa mainostaa uutta lomakohdettaan. Perinteisen bannerimainonnan sijaan yritys voisi julkaista artikkelin, jossa kerrotaan kohteen parhaista nähtävyyksistä, aktiviteeteista ja paikallisista herkuista. Tämäntyyppinen sisältö ei ainoastaan houkuttele potentiaalisia asiakkaita, vaan myös tarjoaa heille arvokasta tietoa matkan suunnitteluun.

Toinen esimerkki voisi olla teknologiayritys, joka lanseeraa uuden tuotteen. Yritys voisi kirjoittaa artikkelin, jossa selitetään tuotteen ominaisuuksia, hyötyjä ja käyttötarkoituksia helppotajuisesti ja kiinnostavasti. Tällainen artikkeli ei ainoastaan lisää tuotteen tunnettuutta, vaan myös kouluttaa potentiaalisia asiakkaita ja auttaa heitä tekemään ostopäätöksen.

Artikkelimuotoisen mainonnan teho perustuu sen kykyyn luoda aitoa lisäarvoa lukijalle. Kun sisältö on informatiivista, viihdyttävää ja relevanttia, se jää mieleen ja herättää positiivisia mielikuvia yrityksestä. Tämä puolestaan lisää brändin tunnettuutta, vahvistaa asiakassuhteita ja viime kädessä kasvattaa myyntiä.

Lisäksi artikkelimuotoinen mainonta on erittäin mitattavissa olevaa. Yritykset voivat seurata tarkasti, kuinka moni on lukenut artikkelin, kuinka kauan he ovat viettäneet aikaa sivulla ja kuinka moni on klikannut linkkejä tai ostanut tuotteen artikkelin lukemisen jälkeen. Tämä data auttaa yrityksiä optimoimaan markkinointistrategiaansa ja kohdentamaan mainontaa entistä tehokkaammin.

Artikkeli ja hakusanat

Hakusanat ovat avainasemassa, kun haluat artikkeleidesi löytyvän hakukoneista. Ne ovat niitä sanoja tai lausekkeita, joita potentiaaliset asiakkaasi käyttävät etsiessään tietoa, tuotteita tai palveluita.

Miten hakusanat auttavat artikkelimarkkinoinnissa?

 • Orgaaninen liikenne: Kun artikkelisi sisältää relevantteja hakusanoja, se nousee korkeammalle hakutuloksissa, kun ihmiset etsivät tietoa kyseisistä aiheista. Tämä lisää sivustollesi tulevaa orgaanista liikennettä.
 • Kohdennettu yleisö: Hakusanat auttavat houkuttelemaan juuri niitä ihmisiä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita tarjoamistasi tuotteista tai palveluista.
 • Asiantuntijuuden vahvistaminen: Kun kirjoitat laadukkaita artikkeleita, jotka vastaavat ihmisten hakuaikeisiin, sinut nähdään alasi asiantuntijana.
 • Parempi näkyvyys: Hakusanojen avulla voit kilpailla näkyvyydestä suurempienkin toimijoiden kanssa.

Miten valita oikeat hakusanat?

 1. Mieti asiakkaasi: Mitä sanoja tai lausekkeita he käyttäisivät etsiessään sinun kaltaistasi yritystä?
 2. Tutki kilpailijoitasi: Mitä hakusanoja he käyttävät? Voitko löytää aukkoja, joihin voit keskittyä?
 3. Hyödynnä työkaluja: Hakusana-analyysityökalut, kuten Google Keyword Planner, auttavat löytämään suosittuja ja relevantteja hakusanoja.
 4. Tarkastele hakuaikeita: Mieti, mitä ihmiset todennäköisesti etsivät, kun he käyttävät tiettyä hakusanaa. Pyri vastaamaan näihin tarpeisiin artikkeleissasi.

Miten käyttää hakusanoja artikkeleissa?

 • Luonnollisesti: Älä tunge hakusanoja väkisin tekstiin. Pyri käyttämään niitä luontevasti ja niin, että ne sopivat kontekstiin.
 • Otsikossa ja ingressi Sisällytä tärkeimmät hakusanat otsikkoon ja ingressiin (artikkelin alussa oleva tiivistelmä).
 • Leipätekstissä: Käytä hakusanoja tasaisesti pitkin tekstiä, mutta älä liioittele.
 • Meta-tiedoissa: Lisää hakusanoja artikkelin meta-otsikkoon ja kuvaukseen.

Esimerkki:

Oletetaan, että olet putkimies Helsingissä. Mahdollisia hakusanoja voisivat olla:

 • putkimies Helsinki
 • putkiremontti Helsinki
 • hätäapuputkimies Helsinki
 • putkien sulatus Helsinki

Voisit kirjoittaa artikkelin esimerkiksi otsikolla “Putkimies Helsingissä – Hätäapua putkiongelmiin 24/7”. Artikkelissa voisit kertoa palveluistasi, antaa vinkkejä putkien huoltoon ja vastailla yleisiin kysymyksiin putkiremonteista.

Yhteenveto

Hakusanat ovat olennainen osa onnistunutta artikkelimarkkinointia. Kun valitset oikeat hakusanat ja käytät niitä oikein, voit lisätä sivustollesi tulevaa liikennettä, parantaa näkyvyyttäsi ja vahvistaa asiantuntija-asemaasi. Mikäli tällainen mahdollisuus kiinnostaa teitä, laita vapaamuotoinen viesti sähköpostiin, ja annamme tarjouksemme. Se ei vielä luonnollisestikaan velvoita lainkaan, ja yleensä projekteissamme on tulostakuu!