Kuinka parhaat yrittäjät välttävät stressiä?

Yrittäjän elämä voi olla hyvin stressaavaa. Yrittäjät eivät nimittäin yleensä elä tavallisten sääntöjen ja työaikojen mukaan, vaan päivät saattavat venyä hyvinkin pitkiksi. Heidän työaikansa saattavat jopa käsittää viikonloppuja ja lomaa voi olla vaikea pitää siksi, että kun yrittäjä on lomalla, niin hänelle ei makseta palkkaa loma-ajoista. Yrittäjille ei myöskään makseta samaan tapaan sairaspäivärahaa kuin tavallisille työntekijöille. Ei siis ole mikään ihme, että yrittäjillä saattaa olla hieman stressiä omalla kontollaan.

Menestyvät yrittäjät kuitenkin oppivat hallitsemaan stressiä elämässään niin, että he pystyvät tekemään töitä pitkiä päiviä ja olemaan stressaamatta liikaa. Tässä artikkelissa katsomme parhaita vinkkejä stressin välttämiseen.

1. Pidä taukoja

Salaisuus pitkiin työpäiviin ja niiden menestykseen on se, että pidät taukoja tasaiseen tahtiin. Jos yrität punnertaa pitkää päivää pitämättä taukoja ollenkaan, niin kontollesi kertyy takuulla koko ajan enemmän ja enemmän stressiä. Pidä sen sijaan taukoja joka tunti ja tee jotain, mikä ei liity ollenkaan omaan työhösi.

Katso televisiota

Voit esimerkiksi katsoa televisiota muutaman minuutin ajan tunnin välein, jotta saat ajatuksesi pois töistä. Kun mielesi lepää ja saa taukoja, niin stressi ei pääse yllättämään sinua.

2. Urheile lounastauolla

Urheileminen on hyvin tärkeä asia oman terveyden kannalta. Monet istuvat tehdessään töitä ja se saattaa aiheuttaa kipua selässä, niskan jäykkyyttä ja tietysti tietokoneen ruudun tuijottaminen koko päivän ajan voi aiheuttaa päänsärkyä puhumattakaan lisääntyvästä stressistä.

Pidä urheilutauko ennen lounasta. Käy esimerkiksi kuntosalilla, lenkillä tai uimassa. Urheilutauon jälkeen voit sitten käydä syömässä täyttävän lounaan ja jatkaa töiden tekemistä rauhassa.

3. Puhu ystävän kanssa puhelimessa

Nykyään on hyvin helppo olla yhteydessä kehen tahansa tekstaamalla tai vaikka Facebookin kautta. Lähetä ystävällesi viesti ja keskustele hänen kanssaan muutaman minuutin verran joka tunti tai vaikka joka toinen tunti. Ystävät ovat tärkeitä ja ystävyyssuhteiden ylläpitäminen onnistuu nykyään helposti.

Tekstaa ystävällesi tai nappaa hänet langan päähän. Puhukaa mistä tahansa muusta, paitsi töistä!

4. Lue kirjaa

Monilla meillä on suosikkikirjoja. Omien suosikkikirjojen lukeminen voi olla hyvä idea aina, kun pitää hieman taukoa töistä. Tämä auttaa jokaista rentoutumaan hieman ja saamaan ajatukset pois töistä. Se myös lievittää stressiä ja antaa jokaiselle jotain muuta ajateltavaa.

Lisäksi saat mahdollisuuden aloittaa uusien ja mielenkiintoisten kirjojen lukemisen. Voit esimerkiksi lainata kirjoja kirjastosta, lukea e-kirjoja tai ostaa joka kuukausi itsellesi uuden kirjan luettavaksi.

Yhteenveto

Lievä stressi on osa jokaisen elämää eikä stressissä ole mitään vikaa niin kauan, kun se ei ole liian raskasta. Stressiä voi onneksi vähentää ottamalla huomioon sen, että jokainen tarvitsee taukoja aina silloin tällöin. Hyvä tapa lievittää omaa stressiä on pitää taukoja joka päivä esimerkiksi tunnin välein.

Voit esimerkiksi lukea kirjoja, pelata pelejä tai katsella televisiota. Kannattaa myös esimerkiksi pitää tauko puhuaksesi ystävän kanssa puhelimessa. Pitämällä tasaiseen tahtiin taukoja joka päivä, saat mielesi pois töistä ja stressi ei pääse syntymään. Näin jaksat pidempään eikä loppuunpalaminen yllätä sinua.

Yrittäjän elämä voi olla hyvin raskasta, joten kannattaa muistaa, että omasta itsestään huolehtiminen on tärkeä osa yrittäjän elämää.