Lohjalaisessa yöelämässä tapahtuu

Yksi yökerhoista uudistui – koska on seuraavan vuoro?

Mitä kuuluu lohjalaiselle yöelämälle alkutalvesta 2017? Hyvää kai, tai ainakin niin voisi olettaa kun yksi keskustan yöravintoloista uudisti itseään. Ennen Londonina tutuksi tullut pub-yökerho on nyt nimeltään Wäinö.

– Itseasiassa useampikin ketjumme ravintoloista saa tämän uuden ilmeen eli Suomeen ilmestyy useampi Wäinö, kertoo Wäinön ravintolapäällikkö Tom Hillner.

Wäinöt ovat mutkattomia ja aina edullisia kansankuppiloita, joihin on helppo tulla ja viihtyä. Seurustelua ja karaokea pubissa – armotonta joraamista yökerhossa. Wäinön valtteja ovat keskeinen sijainti, edulliset hinnat sekä kattavat aukioloajat. Jokainen Wäinö on omanlaisensa – aivan kuten Wäinön asiakkaatkin ja Lohjan lisäksi Wäinöt ovat jo Hämeenlinnassa sekä Seinäjoella. Lohjan Wäinön alakerrasta löydät mm biljardipöydän.

– Wäinö on Lohjalla kaupungin edullisin yökerho. Meillä ei ole sisäänpääsymaksua ja narikkamaksukin on viikonloppuisin keskiyön jälkeen vain euron. Kaikessa on tarkoituksena madaltaa kynnystä tulla Wäinöön viettämään aikaa, jatkaa Hillner.

Karaokea keskiviikosta lauantaihin, biljardia vaikka joka ilta – seurusteluravintola kaikenikäisille Lohjan keskustassa, sellainen se Wäinö on. Wäinön ikäraja on 18-vuotta, ja Hillner kertookin vakioasiakkaasta, joka käy viikoittain, ja hän on jo sentään 92-vuotias.

– Asiakkaat eivät vielä ole minulle suoraan ehtineet paljoa sanoa, mutta olen kuullut heidän kehuvan, että ilme on raikkaampia, ja siitä ovat olleet eritoten mielissään, että tämä vanha Latobaarin puoli säilyi pitkälti ennallaan. Muutenkin muutos Londonista Wäinöön tarkoitti siirtymistä takaisin suomalaisuuteen.

Etelästä Pohjoiseen

Ei se Wäinö ole Lohjan keskusta-alueen ainoa yöravintola. Etelä-Lohjalta eli Virkkalasta ponnistaa yksityinen ravintola Petteri omine iltaohjelmatapahtumineen ja toisessa päässä Lohjaa eli Routiolla toimii toinen yksityinen eli ravintola Kayatepe, jossa sielläkin on tasaisesti erilaisia tapahtumia viikottain, ja molemmissa ravintoloissa on myös elävää musiikkia.

Keskustassa on Wäinön lisäksi yökerhot aivan melkein naapurissa josta löytyvät Exit ja Monaco ja pubeja löytyy yhtäläiseltä etäisyydeltä Wame, Sunny’s bar, Opus K ja Rokkari – eli kyllä Lohjan yöelämässä valinnanvaraa löytyy.

– Samalla kun uusimme nimen, uusimme myös sisustusta, musiikkia, hinnastoja sekä jonkin verran myös tarjolla olevaa tuotteistoamme tuomalla mm. lisää olutvaihtoehtoja, kertoo Hillner Wäinöstä.

Keskustan ja Etelän välissä sijaitsee sitten Ojamo. Ojamolta löytyy Kotibaari lisäten vielä yhden vaihtoehdon Lohjan iltapaikkoihin, unohtamatta sitten kauempana olevaa Päiväkumpua. Näidenkin lisäksi löytyy niitä Lohjalta vielä lisääkin, muttei aivan keskustassa.