Ralliuutiset netistä luettavissa maksutta

Ralliuutisia voi lukea monilta eri verkkosivustoilta ja -lehdiltä. Ralliuutiset ovat saatavilla viikoittain myös Motorsportal.fi sivusolta, mutta myös näistä suosituista ralliuutisten lähteistä verkossa:

  1. Rallit.fi: Rallit.fi on Suomen suurin ralliuutisten lähde, joka tarjoaa uutisia ja artikkeleita rallin MM-sarjasta sekä kotimaan rallitapahtumista.
  2. DirtFish: DirtFish on kansainvälinen ralliuutisten lähde, joka keskittyy erityisesti rallin MM-sarjaan ja rallicrossiin. DirtFishin verkkosivusto tarjoaa kattavia uutisia ja artikkeleita sekä videoita ja kuvia rallimaailmasta.
  3. Autosport: Autosport on yksi maailman arvostetuimmista moottoriurheilun uutislähteistä, joka tarjoaa kattavia uutisia kaikista moottoriurheilulajeista, mukaan lukien ralli.
  4. WRC.com: WRC.com on rallin MM-sarjan virallinen verkkosivusto, joka tarjoaa uutisia, artikkeleita, kuvia ja videoita rallimaailmasta.
  5. Motorsport.com: Motorsport.com on kansainvälinen moottoriurheilun uutissivusto, joka tarjoaa laajan valikoiman uutisia ja artikkeleita kaikista moottoriurheilulajeista, mukaan lukien ralli.

Suomalaiset kuuluisat rallikuskit

Suomessa on pitkä perinne rallikuskeista, ja suomalaiset rallikuljettajat ovat menestyneet kansainvälisesti erittäin hyvin. Tässä muutamia esimerkkejä suomalaisista rallikuskeista kautta aikojen:

  1. Juha Kankkunen: Juha Kankkunen on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä rallikuljettajista, ja hän on voittanut neljä maailmanmestaruutta uransa aikana. Kankkunen voitti ensimmäisen mestaruutensa vuonna 1986, ja hän on myös voittanut useita muita suuria rallikilpailuja, kuten Monte Carlon rallin ja Ruotsin rallin.
  2. Tommi Mäkinen: Tommi Mäkinen on toinen suomalainen rallikuski, joka on voittanut neljä maailmanmestaruutta. Mäkinen voitti ensimmäisen mestaruutensa vuonna 1996, ja hän on voittanut useita muita suuria rallikilpailuja, kuten Suomen MM-rallin ja Australian rallin.
  3. Marcus Grönholm: Marcus Grönholm on voittanut kaksi maailmanmestaruutta uransa aikana, ja hän on myös voittanut useita muita suuria rallikilpailuja, kuten Suomen MM-rallin ja Monte Carlon rallin.
  4. Hannu Mikkola: Hannu Mikkola oli yksi ensimmäisistä suomalaisista rallikuljettajista, jotka menestyivät kansainvälisesti. Hän voitti Monte Carlon rallin vuonna 1978 ja oli ensimmäinen suomalainen kuljettaja, joka voitti rallin MM-osakilpailun.
  5. Ari Vatanen: Ari Vatanen on yksi Suomen menestyneimmistä rallikuskeista, ja hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 1981. Vatanen voitti useita muita suuria rallikilpailuja, kuten Monte Carlon rallin ja Afrikan rallin.

Harri Rovanperä

Kalle Rovanperä on suomalainen rallikuljettaja, joka syntyi 1. lokakuuta 2000 Jyväskylässä, Suomessa. Hän on nuoresta iästään huolimatta jo saavuttanut merkittäviä tuloksia rallin maailmassa.

Kalle Rovanperä on kasvanut perheessä, joka on erittäin tunnettu rallikuljettajista. Hänen isänsä Harri Rovanperä on entinen rallikuljettaja ja äitinsä Pietariina Rovanperä on toiminut rallin managerina. Kalle Rovanperä aloitti rallin ajamisen jo 8-vuotiaana ja hän on aina osoittanut suurta lahjakkuutta ja intohimoa lajia kohtaan.

Kalle Rovanperä nousi kansainväliseen tietoisuuteen vuonna 2016, kun hän voitti R5-luokan Suomen rallin. Tämän jälkeen hän on jatkanut menestystään ja saavuttanut useita muita merkittäviä voittoja. Vuonna 2019 hänestä tuli maailman nuorin rallin MM-sarjan testikuljettaja, ja vuonna 2020 hänestä tuli maailman nuorin rallin MM-sarjan pisteitä kerännyt kuljettaja. Vuonna 2021 hän voitti ensimmäisenä suomalaisena koskaan Kroatian MM-rallin, joka oli myös hänen ensimmäinen MM-rallivoittonsa.

Kalle Rovanperä on noussut yhdeksi Suomen seuraavasta rallisukupolvesta, joka jatkaa Suomen vahvaa ralliperinnettä. Hänet tunnetaan erityisesti nopeasta ajotyylistään, joka on tehnyt hänestä yhden tulevaisuuden lupauksista rallin maailmassa.

Hän kilpailee WRC-sarjassa Toyota Gazoo Racing -tehdastallissa kartanlukijanaan Jonne Halttunen. Rovanperä voitti kaudella 2022 rallin maailmanmestaruuden kaikkein aikojen nuorimpana kuljettajana, 22 vuoden ja yhden päivän ikäisenä

Todellakin, me seuraamme rallia….