Hyvää Uutta Vuotta 2023

Tämä mennyt vuosi 2022 on ollut välillä varsin vauhdikasta menemistä ja tekemistä – samalla voidaan todeta, että niin meille kuten muillekin yrityksille mennyt vuosi on ollut haastava niin toimitusvaikeuksien vuoksi, kuin sähköhinnan korotusten vuoksi, jotka ovat tuoneet ovat ongelmansa ja haasteensa liiketoimintaan.

Mennyt vuosi toi meille uutta liiketoimintaa, mutta suurin osa ajasta meni luonnollisesti perustöissä ja projekteissa, joihin meillä on pitkä historia – mutta mikään ei estänyt meitä myös aloittamasta jälleen myös uusia sivustoja, kuten sivuston passiivista tuloa opastamaan henkilöitä lisätulojen kerryttämiselle. Vuoden 2022 aikana kehitimme muutenkin kohtuullisen aktiivisesti erilaisia säästämiseen ja sijoittamiseen sekä talouteen liittyviä sivustoja ja saimme toimeksiantoja taloudellisten sisältöjen toimittamiseksi.

Vuosi 2023 ja eduskuntavaalit

Tulevan vuoden yksi merkittävimmistä projekteista ovat eduskuntavaalit. Eduskuntavaalit 2023 tuottavat meille toivottavasti töitä laajalla skaalalla niin tuotteiden kuin sisällön parissa, ja tärkeätä on myös vaalien tulos. Eduskuntavaalit määrittelevät tulevan hallituksen koostumuksen, mitkä ovat pääpuolueet muodostamassa hallitusta, ja ketkä jäävät oppositioon – sillä kaikella on oma merkityksensä tulevien vuosien toimintaan, myös liike-elämässä.

Sähkö- ja energiakysymykset

Mennyt vuosi vei meidät myös ajattelemaan energiaa, sähköä ja tulevaisuutta uudella tavalla. Avasimme energiaremontti aiheisen sivuston ja lisäsimme sisältöä myös sähköautojen sivustolla ja toimme tarjolle sähkötarjouksia esittelevän sivuston – itsekin teimme muutoksia omissa sopimuksimma ja tulevaisuuden suunnitelmissa. Sähkö- ja energiakysymykset nousivat loppuvuonna median ykkösaiheeksi, mutta tammikuussa alkaa mediassa näkyä myös muita aiheita, koska edellä mainitut vaalit lähestyvät.

Vapaa-aika ja tulevaisuus

Mennyt vuosi sisälsi käynnin myös Tallinnassa, missä tapasimme paikallisen kapselikahvi-toimittajan ja puhuimme pitkään kahvista ja kahvilaaduista. Onhan meilläkin omat kosketuspinnat kahviin niin kahvilapäivä-tapahtuman kautta kuin monen eri kahvilan markkinointien kautta vuosien varrella. Nyt uutuutena mukaan tuli oma kapselikahvit-sivusto, joka enemmänkin on kuitenkin harrastusta ja omaa kahvinjuontia tukeva sivusto, mutta samalla aiheesta tietoa muille antava mahdollisuus.

Ja kyllähän vuosi 2022 alleviivasi edelleen sitä, että aikuisten vapaa-aika on lisääntymässä ja lisää palveluita on tullut ja tulee markkinoille nimenomaan aikuisille suunnattuna – näitä käsittelemme mm. GamingCorner sivustollamme, koska yli 50 % suomalaisista aikuisista pelaa jo jotain digitaalista peliä aktiivisesti, ja määrät vain kasvavat. Taustalla on tottakai se todellisuus, että se pelikone on koko ajan mukanamme ja kaikki mobiilipelit ovat vain parin klikkauksen päässä.

Också på Svenska

Vuosi 2022 jätti Ruotsin projektimme hieman takavasemmalle, mutta vuosi 2023 tulee nostamaan ne takaisin omalle paikalleen. On sitten kyse IT-tekniikasta Ruotsissa, tai kahvi ja kahvilakulttuurista tai urheilun kehittämisestä Ruotsissa, on meillä yhteistyökumppanimme kanssa hyviä aloituksia naapurissa. Puhumattakaan sivustoista liittyen Ruotsin POP-maailmaan tai ruotsalaiseen moottoriurheiluun yms. Ruotsin sivustot jäivät 2022 jalkoihin resurssikysymysten vuoksi, ja koska muut projektit ohittivat ne prioriteettitasoltaan, mutta se ei tarkoita, etteikö sivustoja olisi päivitetty – ne vain eivät olleet korkealla päivitysluokalla.

Oma liiketoiminta ja 2023

ER-tuen liiketoiminta perustuu edelleen sisällöntuotantoon, ja digimarkkinointiin, unohtamatta sitä, että teemme myös satunnaisia yrityskoulutuksia ja konsultointeja sekä toimimme Kari Oksanen kautta myös yritysmentorina. ER-tuen liiketoiminta on jo muutaman vuoden ajan rakentunut tietyille pohjarakenteille jotka tulevat paikallisesta mainosvalmistuksesta digitaaliseen sisältöön. Paikallisesti toiminnat tapahtuvat paljolti yhteistyössä mainosteippaamo Omalogo Oy:n kanssa sekä paikallisen kaupunkilehden Ykkös-Lohjan kanssa, ja sama kokonaisuus tulee palvelemaan paikallisia yrityksiä myös 2023.

Jos vuosi 2022 oli välillä tukala vuosi, ei 2023 näytä kovin valoisammalta, mutta näin yli 30 vuoden kokemuksella voin kertoa, että sellaista se yrityselämä välillä on: vaihtelevaa.

Hyvää Uutta Vuotta 2023!