Hakukoneet ja avainsanat

Kontekstuaalinen mainonta – mistä siinä on kyse ja toimiiko se teille?

Kontekstuaalinen mainonta” tarkoittaa mainonnan muotoa, joka kohdentaa mainoksia perustuen siihen sisältöön, jonka parissa käyttäjä parhaillaan työskentelee tai viettää aikaa. Esimerkiksi, jos käyttäjä lukee artikkelia aiheesta “matkailu Euroopassa”, kontekstuaalinen mainonta saattaa näyttää hänelle mainoksia lentolipuista Eurooppaan tai hotellivarauspalveluista.

Tämä mainonnan tyyli perustuu ajatukseen, että mainoksen relevanssi ja teho kasvaa, kun se on linjassa käyttäjän tämänhetkisen toiminnan tai kiinnostuksen kohteen kanssa. Kontekstuaalinen mainonta on yksi tapa, jolla mainostajat yrittävät tehdä mainoksistaan houkuttelevampia ja merkityksellisempiä yleisölleen.

Kontekstuaalisen mainonnan avulla voidaan välttää henkilökohtaisten tietojen keräämistä käyttäjältä, sillä se ei perustu käyttäjän käyttäytymiseen tai profiiliin, vaan siihen sisältöön, jota käyttäjä katsomassa tai lukemassa. Tämä voi olla erityisen tärkeää tietosuojasyistä.

Natiiviartikkeli ja kontekstuaalinen mainonta

Natiiviartikkeli tarkoittaa artikkeli joka on itse tuotettu alkuperäinen artikkeli – eikä siis esimerkiksi valmis tiedote, tai muualta kopioitu teksti. Näissä artikkeleissa voidaan rakentaa sisältörakennetta perustaen koko sivuston tai sivuston osan tietyn aihepiirin ympärille, joka on yrityksen toiminnan ja myynnin kannalta tärkeä. Se voi tarkoittaa esimerkiksi kalastusaiheisen sivuston ylläpitoa veneyritykselle, tai paikallisen rallisivuston ylläpitoa paikalliselle autoliikkeelle. Vaihtoehtoja on paljon – ja tätä sisältötyötä tuotamme me alkaen niistä sisältösivustoista ja niiden ylläpidosta vaikka palvelupaketin avulla.

Ulkoiset linkitykset ja kontekstuaalinen mainonta

Ulkoiset linkit ovat hyperlinkkejä, jotka johtavat toiselle verkkosivustolle. Ulkoiset linkit voivat olla tärkeä osa hakukoneoptimointia (SEO), sillä ne auttavat hakukoneita ymmärtämään sivustosi sisällön relevanssia ja auktoriteettia. Lisäksi ne voivat tuoda uusia kävijöitä sivustollesi toisilta sivustoilta.

Ulkoiset linkit voivat myös olla osa kumppanuusmarkkinointia tai mainontaa. Esimerkiksi voit linkittää sivustoltasi kumppanisi tuotesivulle tai blogiartikkeliin, jossa käsitellään tuotteitasi tai palveluitasi. Tässä yhteydessä ulkoisilla linkeillä on merkitystä mainonnan ja brändin näkyvyyden kannalta.

Nämä molemmat asiat liittyvät kontekstuaaliseen eli sisältöpohjaiseen mainontaan ja markkinointiin, joka pohjautuu enemmän sisältöön kuin kolmansien osapuolen analytiikkatietoihin. Me tuotamme näitä palveluita yrityksille, joten jos asia on ajankohtainen – olkaa yhteyksissä.