Mitä tarkoittaa dropshipping ja miten sellaisen toiminnan voisi aloittaa

Dropshipping on verkkokaupan liiketoimintamalli, jossa myyjä myy tuotteita ilman, että hänellä on niitä varastossa. Sen sijaan myyjä tilaa tuotteet suoraan toimittajalta ja lähettää ne suoraan asiakkaalle. Tämä tarkoittaa sitä, että myyjä ei tarvitse fyysistä varastoa tai varastonhallintajärjestelmää, koska tuotteet lähetetään suoraan asiakkaalle – sitä on dropshipping.

Dropshippingin toimintatapa on yksinkertainen: myyjä listaa tuotteet verkkokauppaan, ja kun asiakas tekee ostoksen, myyjä tilaa tuotteen toimittajalta ja toimittaja lähettää tuotteen suoraan asiakkaalle. Myyjä ansaitsee voiton tuotteen ja toimituksen hinnan erosta.

Dropshippingin etuja ovat mm.:

 1. Pienet kustannukset – Koska myyjä ei tarvitse ostaa ja varastoida tuotteita, dropshipping-kauppa voidaan aloittaa pienillä kustannuksilla.
 2. Pieni riski – Dropshipping-kauppias ei tarvitse sitoa suuria määriä rahaa varastoon, mikä vähentää riskiä. Myyjä voi myös helposti testata uusia tuotteita ilman suurta taloudellista sitoutumista.
 3. Laaja valikoima – Myyjä voi tarjota laajan valikoiman tuotteita, koska hänen ei tarvitse ostaa ja varastoida suuria määriä tuotteita.
 4. Joustavuus – Dropshipping mahdollistaa joustavuuden liiketoiminnassa, koska myyjä voi tehdä töitä mistä tahansa maailmasta ja pitää liiketoimintaa pyörimässä 24/7.
 5. Helppo aloittaa – Dropshipping-kaupan perustaminen on suhteellisen helppoa ja nopeaa, sillä ei tarvitse huolehtia varastonhallinnasta tai tuotteen toimituksesta.

Dropshipping ei kuitenkaan ole täydellinen liiketoimintamalli, sillä siinä on myös haasteita, kuten toimitusaikojen hallinta, tuotelaadun varmistaminen ja kilpailukyvyn ylläpitäminen.

Dropshipping aloittaminen

Dropshipping-kaupan aloittamiseen tarvitset seuraavia askelmerkkejä:

 1. Valitse tuotteet – Valitse tuotteet, jotka haluat myydä verkkokaupassasi. Etsi tuotteita, joilla on hyvä kysyntä ja kilpailukykyinen hinta. Muista myös varmistaa, että toimittajat pystyvät toimittamaan tuotteet nopeasti ja luotettavasti.
 2. Etsi toimittajat – Etsi toimittajia, jotka tarjoavat haluamiasi tuotteita. Etsi toimittajia, jotka ovat luotettavia ja tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja. Muista myös tarkistaa toimittajan tuotteiden laatu ja saatavuus.
 3. Luo verkkokauppa – Luo verkkokauppa, jossa voit myydä valitsemiasi tuotteita. Voit käyttää verkkokaupan rakentamiseen alustaa, kuten Shopify tai WooCommerce. Muista varmistaa, että verkkokauppa on helppo navigoida ja että se näyttää ammattimaiselta.
 4. Listaa tuotteet – Listaa tuotteet verkkokaupassasi. Käytä houkuttelevia tuotekuvia ja tarkkoja tuotekuvauksia. Muista myös näyttää selkeästi tuotteen hinta ja toimitusaika.
 5. Hallinnoi tilauksia – Kun asiakkaat tekevät tilauksia, lähetä tilaukset toimittajalle. Muista varmistaa, että tilaus sisältää kaikki tarvittavat tiedot, kuten asiakkaan nimi, osoite ja tilattu tuote. Seuraa tilauksen toimitusta ja varmista, että asiakas saa tilauksensa ajoissa.
 6. Tarjoa asiakaspalvelua – Tarjoa asiakaspalvelua, joka on nopeaa ja ammattimaista. Vastaanota asiakkaiden kysymyksiä ja auta heitä ratkaisemaan ongelmat. Pyri aina ylittämään asiakkaiden odotukset, jotta he palaavat ostamaan uudelleen.

Nämä ovat yleisimmät askelmerkit dropshipping-kaupan aloittamiseen. Muista, että menestyäksesi dropshipping-kaupassa tarvitset sitoutumista, kovaa työtä ja jatkuvaa kehittämistä.

Verkkokauppa liiketoiminnan aloittaminen

Verkkokaupan liiketoiminnan aloittaminen voi olla haastavaa, mutta se voi myös olla erittäin palkitsevaa. Tässä on muutamia askelmerkkejä verkkokaupan liiketoiminnan aloittamiseen:

 1. Valitse tuote tai tuotteet – Valitse tuote tai tuotteet, joita haluat myydä verkkokaupassasi. Voit myydä omaa tuotettasi tai etsiä hyviä tuotteita, jotka ovat kysyttyjä ja joita voit myydä kilpailukykyiseen hintaan.
 2. Tutki markkinoita – Tutki markkinoita ja kilpailua. Selvitä, onko kysyntää tuotteellesi ja miten kilpailu on hinnoiteltu. Tutki myös kilpailijoiden verkkokauppoja ja analysoi, miten he myyvät ja markkinoivat tuotteitaan.
 3. Valitse verkkokaupan alusta – Valitse verkkokaupan alusta, joka vastaa tarpeitasi ja taitojasi. Voit käyttää valmista verkkokaupan alustaa, kuten Shopify tai WooCommerce, tai luoda verkkokaupan itse.
 4. Suunnittele verkkokaupan ulkoasu – Suunnittele verkkokaupan ulkoasu ja käyttöliittymä, joka on helppo navigoida ja houkutteleva asiakkaille. Käytä selkeitä kuvia ja tarkkoja tuotekuvauksia.
 5. Rakenna verkkokauppa – Rakenna verkkokauppa ja luo verkkokaupan sisältö, kuten tuote-esittelyt, kuvat ja tekstit. Varmista, että verkkokauppa on responsiivinen ja näyttää hyvältä eri laitteilla.
 6. Hanki asiakkaita – Käytä erilaisia markkinointikanavia hankkimaan asiakkaita, kuten hakukonemarkkinointi, sosiaalinen media, sisältömarkkinointi ja sähköpostimarkkinointi. Käytä analytiikkaa seurataksesi markkinointikampanjoiden tehokkuutta.
 7. Hallitse tilaukset ja toimitukset – Hallitse tilauksia ja toimituksia tehokkaasti. Tarjoa nopeaa ja luotettavaa toimitusta, ja pidä asiakkaat ajan tasalla tilaustensa tilasta.
 8. Tarjoa asiakaspalvelua – Tarjoa hyvää asiakaspalvelua, joka vastaa asiakkaiden tarpeisiin ja ratkaisee mahdolliset ongelmat nopeasti ja ammattimaisesti.

Nämä ovat yleisimmät askelmerkit verkkokaupan liiketoiminnan aloittamiseen. Muista, että menestyäksesi verkkokaupassa, sinun on oltava sitoutunut ja jatkuvasti kehitettävä verkkokaupan liiketoimintaa. Tärkeimpiä menestystekijöitä ovat:

 1. Laatu – Tarjoa laadukkaita tuotteita ja palveluita. Huolehdi siitä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ostoksiinsa ja että heidän tarpeensa ja odotuksensa täyttyvät.
 2. Asiakaskokemus – Tarjoa hyvä asiakaskokemus. Varmista, että asiakkaat saavat hyvää asiakaspalvelua ja että heidän on helppo ostaa tuotteita verkkokaupastasi.
 3. Markkinointi – Käytä tehokkaita markkinointikanavia hankkimaan asiakkaita ja kasvattamaan verkkokaupan näkyvyyttä. Käytä analytiikkaa seurataksesi markkinointikampanjoiden tehokkuutta.
 4. Logistiikka – Hallitse tilauksia ja toimituksia tehokkaasti. Tarjoa nopeaa ja luotettavaa toimitusta, ja pidä asiakkaat ajan tasalla tilaustensa tilasta.
 5. Kilpailukykyinen hinnoittelu – Kilpailukykyinen hinnoittelu on tärkeää, jotta asiakkaat valitsevat juuri sinun verkkokauppasi. Huolehdi siitä, että tuotteet ovat hinnoiteltu oikein ja että hintataso on kilpailukykyinen.
 6. Analytiikka – Seuraa verkkokaupan suorituskykyä ja käytä analytiikkaa kehittääksesi verkkokaupan toimintaa. Seuraa verkkokaupan liikennettä, tilauksia, konversioprosentteja ja muita tärkeitä mittareita, jotta voit kehittää verkkokaupan toimintaa ja kasvattaa myyntiä.

Verkkokaupan liiketoiminnan aloittaminen vaatii sitoutumista ja kovaa työtä, mutta menestyvä verkkokauppa voi olla erittäin palkitsevaa. Muista tehdä huolellinen tutkimus, suunnitella verkkokaupan toiminta huolella ja kehittää verkkokaupan toimintaa jatkuvasti, jotta voit kasvattaa myyntiä ja menestystä.