PR artikkeli lehdessä ja netissä – voittava yhteistyö markkinoinnissa

PR-artikkeli on erinomainen tapa luoda yritykselle tai brändille uskottavuutta ja näkyvyyttä. Mutta kumpi on parempi: perinteinen PR-artikkeli lehdessä vai digitaalinen versio netissä? Yksinkertainen vastaus on, että molemmilla on omat etunsa, ja ne voivat itse asiassa täydentää toisiaan loistavasti.

Esimerkki: https://www.ykkoslohja.fi/terapiakoira-severi-hakee-uusia-tyokavereita/

Miksi PR-artikkeli on tärkeä?

PR-artikkeli antaa yritykselle mahdollisuuden kertoa oma tarinansa ja viestittää arvojaan. Se on uskottavampi kuin perinteinen mainos, ja usein myös kustannustehokkaampi. Yleisö kokee tiedon artikkelin muodossa luotettavammaksi, mikä lisää yrityksen uskottavuutta ja mahdollisesti myös myyntiä.

Perinteinen PR-artikkeli lehdessä

Lehdissä julkaistavilla PR-artikkeleilla on pitkät perinteet. Ne tavoittavat usein laajan ja monipuolisen yleisön. Tämä formaatti tarjoaa mahdollisuuden syvälliseen, analyyttiseen sisältöön, mutta toisaalta se voi olla kallista ja vaatii hyvää suunnittelua.

Digitaalinen PR-artikkeli netissä

Netissä julkaistavat PR-artikkelit ovat joustavampia ja helpommin jaettavissa. Ne ovat myös mitattavissa erilaisten analytiikkatyökalujen avulla, kuten Google Analytics. Netissä artikkelin voi kohdentaa tarkasti halutulle yleisölle, mutta kilpailu huomiosta on kovaa.

Yhteistyön voima

Parhaassa tapauksessa lehti- ja nettiartikkelit voivat toimia yhdessä, täydentäen toistensa vahvuuksia. Tämä luo synergiaa ja saa aikaan paljon tehokkaamman lopputuloksen. Voit esimerkiksi julkaista perinteisen PR-artikkelin lehdessä ja sen digitaalisen version netissä, jossa se saa lisää näkyvyyttä ja interaktiivisuutta.

Miten aloittaa?

Ennen kuin ryhdyt kirjoittamaan, tee kunnollinen suunnitelma ja strategia. Tiedä, kenelle kirjoitat ja mitä haluat saavuttaa. Valitse kanavat huolellisesti ja pidä mielessä kohderyhmäsi tarpeet ja toiveet.

Mittaaminen ja analysointi

Miten tiedät, onko kampanjasi onnistunut? Mittaaminen on avain. On olemassa useita mittareita ja KPI:itä, joita voit seurata, kuten sivukäynnit, aika sivustolla ja konversiot. Arvioi tuloksia ja tee tarvittavat muutokset.

Parhaat käytännöt

Hyvä PR-artikkeli on informatiivinen, kiinnostava ja hyvin kirjoitettu. Se vastaa kohderyhmän tarpeisiin ja on ajankohtainen. Yhtä tärkeää on, että artikkeli on helposti löydettävissä, joten älä unohda hakukoneoptimointia (SEO).

SEO ja digitaalinen näkyvyys

Kun artikkelisi on netissä, hakukoneoptimointi on avain sen näkyvyyteen. Käytä oikeita avainsanoja ja sisällytä ne otsikoihin ja väliotsikoihin.

Listaus: Viisi keskeistä seikkaa

 1. Valitse oikea kanava ja kohderyhmä
 2. Tee perusteellinen suunnitelma ja strategia
 3. Kirjoita kiinnostava ja informatiivinen sisältö
 4. Mittaa ja analysoi tuloksia
 5. Älä unohda hakukoneoptimointia

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan sanoa, että PR-artikkeli lehdessä ja netissä ovat molemmat tehokkaita keinoja, mutta niiden yhdistäminen voi olla voittava yhdistelmä. Muista suunnitella, toteuttaa, mitata ja optimoida toimintaasi.

FAQs

 1. Miksi PR-artikkeli on tärkeä?
  • Se on uskottava ja luotettava tapa saavuttaa yleisöä.
 2. Voiko perinteistä ja digitaalista PR-artikkelia yhdistää?
  • Kyllä, ja se onkin usein tehokkain tapa.
 3. Miten mittaan PR-artikkelin onnistumista?
  • Käytä analytiikkatyökaluja ja seuraa KPI:itä.
 4. Tarvitsenko aina toimittajan julkaisemaan artikkelini?
  • Ei välttämättä, mutta se voi lisätä artikkelin uskottavuutta.
 5. Onko SEO tärkeä digitaalisille PR-artikkeleille?
  • Ehdottomasti, se auttaa artikkelia saavuttamaan suuremman yleisön.