yrittäminen ja rahoitus

Reagointi- ja sen merkitys

Yrittäminen on monelle jopa elämäntapa, mutta yrittäjän on hyvä välillä myös kehittää omaa toimintaansa, ja samalla analysoida, mitä on tekemässä ja miten. Yksi iso asia, mihin voimme itse vaikuttaa on reagointimme, miten reagoimme erilaisiin asioihin.

Hyväksy että elämä on elämää

Elämässä tapahtuu kaikenlaista hyvää ja vähemmän hyvää. Mitä helpommin hyväksyt tämän tosiasian, sitä helpompaa sinulla on. Ei pidä ajatella toisten parempaa onnea, tai omaa epäonnea. Elämä vain on sellaista, että elämässä sattuu ja tapahtuu, eikä sille voi mitään. Ja kun jotain sitten tapahtuu, ei sitä voi saada enää tapahtuneeksi, joten se pitää vain hyväksyä, ja jatkaa eteenpäin.

Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on

Hieman erilaisella alulla olisit saattanut syntyä aivan erilaiseen ympäristöön, paikkaan, missä sinulla ei olisi ollut niitä mahdollisuuksia, kuin mitä sinulla nyt on ollut. On tärkeätä muistaa olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on. On parempi olla kiitollinen, kuin löytää kaikesta aina se negatiivinen, ja nostaa se sitten vielä esille.

Älä kritisoi, tuomitse tai valita

Jos olet negatiivinen, ja näytät sen ympärillesi, se saa aikaan lisää negatiivisuutta. Jos siis haluat elää ja reagoida elämääsi positiivisesti, älä kritisoi ja tuomitse, äläkä ole aina valittamassa. Negatiivisuudella ei saa kuin samaa negatiivisuutta takaisin, eikä se ole kehittävää toimintaa yritysmaailmassa. Voit kyllä todistaa olevasi oikeassa, mutta sitäkään ei pidä tehdä negatiivisella tavalla.

Pydähdy ennenkuin reagoit

Katso, jos joskus saisit itsesi kiinni ennen reaktiotasi – ja sitten tee se positiivisemmin. Omaa tietoisuutta omasta käyttäytymisestä voi harjoittaa.

Etsi aina opettavaa tarinaa

Kaikesta voi aina oppia jotain, ja elämä on jatkuvaa opiskelua. Koskaan ei pidä kuvitella olevansa valmis.

Sinulla on se valta itselläsi

Vaikka et voi vaikuttaa elämäsi tapahtumiin, voit vaikuttaa siihen, miten niihin reagoit – ja se määrittelee todella monta tilannetta myös liike-elämän tilanteissa. Reagoimalla paremmin, saat paremman vastaanoton myös muilta. Negatiivisuus lisää negatiivisuutta. Monesti ajtus huonosta asiasta, tai lopputuloksesta johtuu katsantokannasta, melkein kaikelle on myös se parempi katsantokanta, ei aina kannata reagoida ja kommentoida sen huonomman reitin kautta. Sitähän sanotaan, että toisille lasi on jo puoliksi tyhjä, ja toisille se on vielä puoliksi täynnä – kumman sinä valitset?