Nykyajan keltaiset sivut

Me keski-ikäiset yrittäjät muistamme vielä kaiken maailman puhelinluettelot. Niitä oli jokaiseen tarpeeseen ja jokaiselle alueelle omansa – elettiin aikaa ennen internettiä.

Sitten tuli internet ja puhelinluetteloiden kuolema. Se ei tapahtunut samantien, mutta vähitellen ennen konttoreiden hyllyt täyttäneet luettelomediat olivat mennyttä ja oli aika opetella uudet hakumenetelmät. Me kyllä löydämme tietoa, jos ei muuten niin soittamalla yhteen niistä monista meitä auttavista yritysnumeropalveluista, joita en tässä lähde luettelemaan.

Nykyajan ongelma on enemmänkin yrityksille ja yrittäjille, siinä miten ylläpitää tietoa omasta yrityksestä, sen sijainnista ja palveluista. Yrittäjän ja yrityksen pitäisi tehdä itselleen selväksi, missä ja miten yritys näkyy ja varmistaa siitä eteenpäin, että tuo tieto on aina validia,

Onko yrityksesi paikallisesti löydettävissä? Löytyvätkö yrityksesi tiedot sieltä, mistä asiakkaat niitä etsivät: hakukoneista, sosiaalisesta mediasta, kartoista ja navigaattoreista? Ovatko tiedot ajan tasalla?

Jos sinulla ei ole näppäriä sormia tai et tykkää kirjoitella itsestäsi ja firmastasi, suosittelen ammattilaisen hankkimista tekemään tuo löydettävyys ratkaisu sinulle ja teille. Se ei ole mitään rakettitiedettä lisätä yritys sosiaaliseen mediaan ja päivittää tietoa siellä, lisätä yritys Googlen karttaan tai lisätä yrityksen löydettävyyttä Googlessa erilaisialla hakusanoilla, jotka liittyvät yrityksesi toimintaan. Samalla kun se ei ole vaikeata, on se ylivoimaista sellaiselle, joka ei sitä ole koskaan tehnyt, eli suurimmalle osalle yrittäjiä. Samalla tavalla kuin käytämme autoa huollossa, tilaamme putkimiehen pitämään putkistot kunnossa, tai käymme itse lääkärissä – luotamme ammattilaiseen ja hänen ammattitaitoonsa. Kyllä meistä moni osaisi tehdä jotain sille putkistollekin ja autollekin kenties, mutta haluammeko me?Yritystoiminnassa ei aina ole kyse haluamisesta. Me toivomme, että yrityksemme selviää ja pärjää ja asiakkaat tilaavat. Hyvällä löydettävyydellä annamme potentiaalisille asiakkaille paremmat mahdollisuudet löytää yrityksen palvelut, yrityksen osaamisen – juuri sen, mitä asiakas hakee ja haluaa.

Jos et ole aivan varma, miten sinun yrityksesi tiedot, taidot, palvelut ja tuotteet löytyvät, tai tiedät, etteivät ne oikein löydy – kysy itseltäsi, onko sinulla siihen varaa? Jos ei ole, soita minulle 0400 733 469 ja tehdään tarvittavat toimenpiteet, jotta yritystoimintasi löytyy entistä paremmin.